Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. juli 2024 15:38

54-årig dømt for drabet på Hanne With

En 54-årig mand er idømt 11 år og seks måneders fængsel for drabet på Hanne With, der blev dræbt den 1. januar 1990.

34 år efter drabet på den 23-årige Hanne With blev en 54-årig mand i dag i Københavns Byret kendt skyldig i drabet. Han blev idømt 11 år og seks måneders fængsel.

Hanne With blev nytårsnat 1990 fundet dræbt af adskillige knivstik i sin lejlighed på Fensmarkgade på Nørrebro. Selv om drabet løbende er blevet efterforsket, var det først i februar i år, at politiet fik et afgørende gennembrud i sagen.

Her påviste en analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut, at det DNA-materiale, der blev fundet på den dræbtes bukser, stammede fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis DNA allerede fandtes i politiets DNA-register – såkaldt slægtskabssøgning.

På den baggrund kunne Københavns Politi den 6. februar anholde den nu 54-årige mand og sigte ham for drabet på Hanne With. Efterfølgende analyser af hans DNA viste, at han med meget stor sandsynlighed er ophavsmand til DNA-materialet på offerets tøj.

Den 54-årige blev varetægtsfængslet den 7. februar og har siddet fængslet frem til dagens dom.

En del af beviserne i sagen var også et fodaftryk, som var blevet afsat i lejligheden i forbindelse med drabet. Her har undersøgelser vist, at fodaftrykket matcher den tiltaltes fodaftryk.

”Det er en meget speciel sag, som der nu efter mere end 34 år er sat et foreløbigt strafferetligt punktum for, og jeg håber, at dommen kan give Hanne Withs efterladte en form for ro. Der er tale om meget vedholdende efterforskningsarbejde, som har givet nogle stærke, tekniske beviser, og de har vejet tungt i sagen,” siger specialanklager Søren Harbo fra Københavns Politis anklagemyndighed.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

9. juli 2024

Københavns Politi

33-årig anholdt for drab - fremstilles i grundlovsforhør senere

En 42-årig er natten til tirsdag fundet dræbt på et hotel i Sydhavnen. 33-årig mand er anholdt.

3. juli 2024

Københavns Politi

25-årig anholdt og sigtet for drab i nat

En 25-årig kvinde bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab på en 28-årig mand. Drabet fandt sted i nat på Amager, og den mistænkte kvinde blev anholdt nogle timer senere.