Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. august 2024 08:23

Anholdelse af mistænkt til drab i 2012

København Politi har anholdt en mand, som mistænkes for at være gerningsmand til et drab i København i 2012. Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag.

En 39-årig dansk statsborger, der er mistænkt i en ældre drabssag og i flere år har befundet sig i udlandet, er blevet anholdt af Københavns Politi. Manden bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret sigtet for et drab begået den 17. november 2012 i Kødbyen i København, hvor den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere blev dræbt af knivstik.

Den formodede gerningsmand flygtede efterfølgende til Somaliland, hvor han blev anholdt i 2014. I 2016 blev han af en lokal domstol dømt for drabet i København, og han har afsonet flere års fængsel i Somaliland. 

Han er siden blevet løsladt, men på baggrund af en international efterlysning udsendt i 2012 af Københavns Politi blev han for nyligt anholdt af politiet i Etiopien, hvorefter Københavns Politi har fået ham udleveret.

 

”Selv om det snart er 12 år siden, at drabet fandt sted, så har vi aldrig sluppet sagen. Godt nok er den 39-årige dømt og har afsonet i Somaliland, men det er vores opfattelse, at han stadig kan retsforfølges i Danmark,” siger vicepolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politi.

Det er specialanklager Søren Harbo, der møder for anklagemyndigheden ved grundlovsforhøret, der forventeligt finder sted 9.30 i Københavns Byret. Her vil den 39-årige blive fremstillet med henblik på at få sin anholdelse opretholdt. Han vil blive genfremstillet kl. 13 med krav om varetægtsfængsling.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Brian Belling på tlf. 5115 4970 eller specialanklager Søren Harbo på tlf. 9350 0261. Søren Harbo kan kontaktes efter grundlovsforhøret kl. 13.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger to visitationszoner i fire uger

På baggrund af den fortsatte konflikt i bandemiljøet forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 9. august 2024 - en på dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest og en, der dækker et område på Amager.

22. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

En fortsat konflikt i bandemiljøet er baggrunden for, at Københavns Politi forlænger lukningen af to rocker-/bandetilholdssteder.

20. august 2024

Københavns Politi

Fodbold-derby 1. september: Skærpet strafzone og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre sammenstød før og efter fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. september indfører Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har F.C. København fået påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes i op til en time efter kampen.