Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. marts 2023 11:02

Anholdt for at svindle ældre - gik især efter Aase og Hjørdis

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. En 23-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag.

Efter en målrettet efterforskning har Københavns Politi i dag anholdt fem mænd, som er mistænkt for et større antal sager om telefonsvindel begået mod ældre kvinder bosat flere steder i landet. 

To mænd på 21 år og to på 22 år løslades efter afhøring, men de er fortsat sigtet i sagen. En 23-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i dag, hvor han sigtes for i 21 tilfælde at have franarret kvinderne i alt ca. 100.000 kroner. 

”Vi er tilfredse med anholdelserne, som er med til at forhindre at flere ældre bliver snydt. Nu fortsætter efterforskningen af sagen, og vi forventer, at den fører til flere sigtelser mod den 23-årige,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt.

De anholdte har taget kontakt til kvinder med fornavnene Hjørdis og Aase og andre lignende navne. I telefonen har de udgivet sig for at være fra en offentlig myndighed og overbevist de ældre kvinder om, at de fx skal have penge tilbage i skat eller pension. Gerningsmændene har narret de forurettede til at give deres kortoplysninger, og herefter har de brugt de forurettedes kort som betalingsmiddel. 

Den 23-årige, som fremstilles i grundlovsforhør, blev anholdt i et udslusningsfængsel. Han afsoner en dom på to års fængsel for lignende bedrageri for cirka 1,6 millioner kroner begået sammen med to medgerningsmænd. De nye forhold er begået under udgang.

 

Undgå at blive lokket til at overføre penge

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

2. juni 2023

Københavns Politi

"TikTok-manden" idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

En 31-årig mand, der af medierne har fået tilnavnet TikTok-manden, er kendt skyldig i hovedparten af de 36 forhold om blandt andet voldtægt, grov vold, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse, som han var tiltalt for.

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

Forslag