Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. marts 2023 11:02

Anholdt for at svindle ældre - gik især efter Aase og Hjørdis

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. En 23-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag.

Efter en målrettet efterforskning har Københavns Politi i dag anholdt fem mænd, som er mistænkt for et større antal sager om telefonsvindel begået mod ældre kvinder bosat flere steder i landet. 

To mænd på 21 år og to på 22 år løslades efter afhøring, men de er fortsat sigtet i sagen. En 23-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i dag, hvor han sigtes for i 21 tilfælde at have franarret kvinderne i alt ca. 100.000 kroner. 

”Vi er tilfredse med anholdelserne, som er med til at forhindre at flere ældre bliver snydt. Nu fortsætter efterforskningen af sagen, og vi forventer, at den fører til flere sigtelser mod den 23-årige,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt.

De anholdte har taget kontakt til kvinder med fornavnene Hjørdis og Aase og andre lignende navne. I telefonen har de udgivet sig for at være fra en offentlig myndighed og overbevist de ældre kvinder om, at de fx skal have penge tilbage i skat eller pension. Gerningsmændene har narret de forurettede til at give deres kortoplysninger, og herefter har de brugt de forurettedes kort som betalingsmiddel. 

Den 23-årige, som fremstilles i grundlovsforhør, blev anholdt i et udslusningsfængsel. Han afsoner en dom på to års fængsel for lignende bedrageri for cirka 1,6 millioner kroner begået sammen med to medgerningsmænd. De nye forhold er begået under udgang.

 

Undgå at blive lokket til at overføre penge

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.