Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. februar 2020 13:46

Containerskibet Duncan Island frigivet af Københavns Politi

Ransagningen af skibet er nu færdigt, og i den forbindelse løslades 23 af de 24 besætningsmedlemmer fra varetægtsfængsling.

Efter halvanden uges arbejde er ransagningen af det store containerskib Duncan Island nu overstået.
 
»Det har været en ret stor opgave, fordi Duncan Island måler 178 meter, og på sådan et skib kan der være rigtig mange containere. Dem har vi skullet ransage,« siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.
 
Af hensyn til efterforskningen kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på, hvad der er fundet på skibet under ransagningen. 
 
»Vores efterforskning viser, at der ikke er grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen af de fleste af besætningsmedlemmerne. Derfor bliver 23 af de 24 anholdte fra skibet nu løsladt,« siger Dannie Rise. 

Det 24. besætningsmedlem, en 48-årig lette, vil torsdag blive fremstillet i Københavns Byret med begæring om forlængelse af varetægtsfængslingen. I den forbindelse vil Københavns Politi begære lukkede døre. 
 
Lørdag den 15. februar blev i alt 27 personer anholdt i en stor og koordineret politiaktion både til havs og til lands, efter at tre personer var sejlet ud fra Spodsbjerg på Langeland i en lille lystbåd. Her samlede de ikke under 100 kilo kokain op, som var blevet smidt over bord fra containerskibet Duncan Island. De tre personer blev efterfølgende anholdt, efter at de havde pakket kokainen ned i baggagerummet på en bil med henblik på at transportere den videre. De 24 besætningsmedlemmer på skibet blev senere på dagen anholdt i dansk farvand syd for Gedser. 
 
Duncan Island blev i første omgang sejlet til Kalundborg og er efterfølgende sejlet til Aarhus, hvorfra det nu vil blive frigivet til rederiet. 
 
De tre mænd, der samlede kokainen op på havet - to letter og en russer - sidder varetægtsfængslet foreløbig frem til den 12. marts. 

Af hensyn til efterforskningen har Københavns Politi for nuværende ikke yderligere kommentarer. 
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

28. september 2020

Københavns Politi

Stor politiaktion mod organiseret smugling af narkotika til Sverige

I en koordineret aktion ledet af Grænsecenter Øresund under Københavns Politi blev der mandag anholdt 17 personer. De mistænkes for at stå bag skunkproduktion og organiseret smugling og salg af skunk til Sverige.

23. september 2020

Københavns Politi

Fire personer dømt i stor sag om hæleri

En kvinde og tre mænd er i dag idømt straffe mellem 1 år og 2,5 års fængsel for hæleri af særligt grov beskaffenhed ved at have modtaget og opbevaret et større kontantbeløb. To af de dømte blev ligeledes idømt advarsel om udvisning.

23. september 2020

Københavns Politi

Fire varetægtsfængslet for at angribe betjente under anholdelse

Tre betjente blev angrebet med glas og flasker, da de ville anholde to personer foran en restaurant i Indre København i juli.