Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. august 2019 15:42

De foreløbige analyser af sprængstof ved eksplosion

De foreløbige analyser tyder på, at der ved eksplosionen foran Skattestyrelsen blev brugt en type sprængstof, der bl.a. benyttes industrielt.

Efterforskningen af eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag aften fortsætter, og Københavns Politi har samlet en særlig gruppe med mange efterforskningsgrene til at forestå efterforskningen - deriblandt politiets teknikere, som siden tirsdag aften har udført et omfattende arbejde: 

”De foreløbige analyser viser, at der formentlig er tale om sprængstof af en type, der blandt andet benyttes industrielt for eksempel ved nedrivningsarbejde eller lignende,” siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, som oplyser, at sprængstoffet var placeret omkring 60 cm. fra Skattestyrelsens indgangsparti. 

Han ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at gå i yderligere detaljer. 

”Jeg kan sagtens forstå, at der er stor interesse for denne sag. Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og som har største fokus hos os. Vi er fortrøstningsfulde og forfølger flere konkrete spor, men netop af hensyn til vores efterforskningsmuligheder kan jeg ikke gå i yderligere detaljer omkring disse,” siger Jørgen Bergen Skov. 

Fredag eftermiddag modtog Københavns Politi en anmeldelse om en pose ved Nordhavn Station. Området blev hurtigt afspærret for at sikre, at der ikke var noget mistænkeligt i posen. Det viste sig heldigvis hurtigt at være korrekt. 

”Det er klart, at vi i lyset af eksplosionen tirsdag tager alle nødvendige forholdsregler,” siger Jørgen Bergen Skov. 

En del af efterforskningen har bestået i at få et overblik over, hvem der har befundet sig i området op til og efter eksplosionen. Derfor blev offentligheden helt fra begyndelsen bedt om hjælp. Den er kommet i overflod. Indtil videre har 123 borgere henvendt sig via 1-1-4 og den mobile politistation, der var ved Nordhavn Station onsdag og torsdag. 

”Det vil jeg endnu engang gerne takke for. Det har været væsentligt for efterforskningen, og hvis der stadig er nogen derude, som ligger inde med viden og endnu ikke har været i kontakt med os, så er vores telefoner åbne døgnet rundt,” siger Jørgen Bergen Skov. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.