Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. oktober 2023 12:31

26-årig kvinde dømt for at fremme Islamisk Stat

Retten på Frederiksberg har idømt en 26-årig dansk kvinde fire års fængsel for at have fremmet Islamisk Stat i Afghanistan.

Kvinden rejste i juli 2017 ind i Afghanistan sammen med sin daværende mand. Han tilsluttede sig terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP), mens hun fungerede som husmor og passede parrets to små børn.

Omkring et halvt år senere mistede manden livet i et bombeangreb. Den 26-årige kvinde blev senere gift med en ny mand og fik et tredje barn med ham. 

I maj 2021 tog hun til Iran, hvorfra hun i december samme år blev hentet af de danske myndigheder sammen med sine tre børn. Ved ankomsten til Danmark blev hun anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet.

Nævningetinget ved Retten på Frederiksberg har fundet det bevist, at hun i hele perioden på knap fire år har fremmet terrororganisationen ved at virke som hjemmegående ægtefælle til personer, der var aktive i ISKP. Dermed bidrog hun til, at organisationen kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

”Den 26-årige kvinde har flere gange i beskeder omtalt sig selv som en del af Islamisk Stat – både mens hun opholdt sig i Afghanistan, og efter hun rejste til Iran. Desuden færdedes hun inden afrejsen i 2017 i det ekstremistiske miljø i Danmark. Det er omstændigheder, som hun i retten har nægtet, men som hun ikke har kunnet give en troværdig forklaring på,” siger specialanklager Søren Harbo.

Kvinden modtog dommen og er fortsat fængslet efter domsafsigelsen.

Til medier: For yderligere informationer, kontakt specialanklager Søren Harbo på telefon 9350 0261.
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.