Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. oktober 2023 12:31

26-årig kvinde dømt for at fremme Islamisk Stat

Retten på Frederiksberg har idømt en 26-årig dansk kvinde fire års fængsel for at have fremmet Islamisk Stat i Afghanistan.

Kvinden rejste i juli 2017 ind i Afghanistan sammen med sin daværende mand. Han tilsluttede sig terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP), mens hun fungerede som husmor og passede parrets to små børn.

Omkring et halvt år senere mistede manden livet i et bombeangreb. Den 26-årige kvinde blev senere gift med en ny mand og fik et tredje barn med ham. 

I maj 2021 tog hun til Iran, hvorfra hun i december samme år blev hentet af de danske myndigheder sammen med sine tre børn. Ved ankomsten til Danmark blev hun anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet.

Nævningetinget ved Retten på Frederiksberg har fundet det bevist, at hun i hele perioden på knap fire år har fremmet terrororganisationen ved at virke som hjemmegående ægtefælle til personer, der var aktive i ISKP. Dermed bidrog hun til, at organisationen kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

”Den 26-årige kvinde har flere gange i beskeder omtalt sig selv som en del af Islamisk Stat – både mens hun opholdt sig i Afghanistan, og efter hun rejste til Iran. Desuden færdedes hun inden afrejsen i 2017 i det ekstremistiske miljø i Danmark. Det er omstændigheder, som hun i retten har nægtet, men som hun ikke har kunnet give en troværdig forklaring på,” siger specialanklager Søren Harbo.

Kvinden modtog dommen og er fortsat fængslet efter domsafsigelsen.

Til medier: For yderligere informationer, kontakt specialanklager Søren Harbo på telefon 9350 0261.
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.