Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. december 2019 12:36

Farligt brug af fyrværkeri kan give op til otte års fængsel

Københavns Politi fortsætter målrettet indsats efter flere dage med farligt brug af fyrværkeri på Nørrebro.

De seneste dage har en gruppe børn og unge hensynsløst fyret fyrværkeri af rettet mod hinanden og forbipasserende på Nørrebro.

”Det er en fuldstændig uacceptabel og kriminel opførsel og noget, vi tager meget alvorligt. Derfor sætter vi også målrettet ind i forhold til dem, der står bag. De skal holdes ansvarlige,” siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

Københavns Politis indsats består blandt andet af efterforskning – f.eks. via brug af videoovervågning af episoder fra de seneste dage. Derudover er en del personer registreret af politiet i går – deriblandt flere mindreårige. Samtlige af disse får i dag besøg af Københavns Politi, som vil tage en snak med dem, og i særdeleshed deres forældre, om hvad de risikerer, hvis de udsætter andre for fare, eller forårsager personskade gennem hensynsløs opførsel med fyrværkeri.

”Det er ingen leg, det her. Der er en straframme på op til otte års fængsel, når man udsætter andre for fare på denne måde,” siger Jørgen Bergen Skov.

Et andet væsentligt budskab, der bliver viderebragt gennem det forebyggende arbejde, er, at man kan risikere, at man sammen med sin familie bliver sat ud af sit hjem, hvis man bor i en lejebolig og bliver dømt for at gøre skade på andre på den her måde.

”Vi har selvfølgelig ikke en forventning om, at forebyggende snakke alene er nok til at undgå en gentagelse af i går. Derfor sætter vi ekstra ressourcer ind, og borgerne på Nørrebro kan derfor i de kommende dage forvente at se mange betjente på gaden,” siger Jørgen Bergen Skov.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. april 2021

Københavns Politi

Ny borgerekspedition og mere nærpoliti i Tårnby

Det bliver på Kamillevej 3 i Tårnby, hvor Københavns Politi i forvejen har lokaler, at nærpolitiet udvider og åbner op for borgerhenvendelser med en ny ekspedition.

14. april 2021

Københavns Politi

Opholdsforbuddet på Christiania forlænges

Det midlertidige opholdsforbud i Pusher Street og Green Light District på Christiania forlænges, så det gælder til og med den 21. april 2021.

8. april 2021

Københavns Politi

Tre anholdt for bedrageri - udgav sig for at ringe fra politiet

Københavns Politi har i dag anholdt tre personer, som mistænkes for at have bedraget en række borgere for et beløb på ca. 2,1 millioner kroner.