Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. januar 2021 14:51

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.

Særlig Efterforskning Øst, der hører under Københavns Politi, slog i dag kl. 10 til mod flere adresser og anholdt i alt fem personer.

Der er tale om en kvinde på 22 år og fire mænd i alderen fra 21-24 år, der alle er en del af eller har tilknytning til det københavnske bandemiljø.

Anholdelserne sker på baggrund af en længere efterforskning. Den ene af de anholdte, en 23-årig mand, blev anholdt i Vestre fængsel, hvor han siden august 2020 har afsonet en dom på 7,5 års fængsel for handel med narkotika. Efter politiets opfattelse er det under afsoningen lykkedes ham at fastholde en delvis styrende rolle i netværket af såkaldte hvide bude, der på bestilling fragter stoffer ud til køberne. 

De anholdte personer sigtes indledningsvis for, i en periode siden sommeren 2020 til januar 2021, at have distribueret op til 4 kg kokain.
 
»Der er åbenlyst tale om meget alvorlige sigtelser mod relativt unge mennesker, men det er desværre ikke noget særsyn, at det københavnske bandemiljø skaffer sig penge ved at distribuere hård narkotika ved netop at agere som såkaldte hvide bude,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.
 
I forbindelse med anholdelsesaktionen blev der ransaget ti forskellige steder på Københavns Vestegn, på Midtsjælland og i København. Der blev fundet og beslaglagt narkotika i mindre mængde samt et større kontantbeløb.

Der forestår yderligere efterforskning i sagen, og det kan ikke udelukkes, at sigtelsen vil blive udvidet, eller at der vil ske yderligere anholdelser.
 
De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret vil blive afholdt onsdag den 13. januar 2020 kl. 9.30 i Retten i Glostrup, hvor der vil blive begæret lukkede døre.

For yderligere pressehenvendelser kontakt: Vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

19. januar 2022

Københavns Politi

Sag om omfattende narkotika-netværk for retten

Retten i Glostrup indleder i dag en retssag mod 13 personer, der er tiltalt for håndtering af en omfattende mængde kokain. Straffesagen er en udløber af den såkaldte operation Pitstop, der behandles af National enhed for Særlig Kriminalitet.

18. januar 2022

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner

Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 1. februar 2022.

18. januar 2022

Københavns Politi

Nu åbner ny nærpolitistation i Tårnby

Den 24. januar 2022 slår Københavns Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Tårnby.