Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. december 2021 10:31

Fire anholdt i sag om omfattende millionsvindel med skat og moms

Efter længere tids efterforskning slog en række myndigheder i dag til i en koordineret aktion rettet mod et netværk af personer, som mistænkes for at stå bag moms- og skattesvig for flere hundrede millioner kroner.

Politiet stod onsdag morgen klokken 7.00 klar på otte forskellige adresser rundt omkring på Sjælland. Det er den hidtidige kulmination på længere tids efterforskning af en sag om økonomisk kriminalitet, der dækker over omfattende moms- og skattesvig, hvidvask og hæleri af særlig grov beskaffenhed. 

Fire personer blev anholdt i forbindelse med den koordinerede aktion. De er mænd i alderen 21 til 50 år og er bl.a. sigtet for skatte- og momssvig for 225 millioner kroner. 

En 44-årig mand, som er mistænkt for at være bagmand i sagen, bliver i dag over middag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. 

”Det er et svimlende højt beløb, som vi mistænker den her gruppe mænd for at svindle fra statskassen. Der er gennemført en omfattende og kompliceret efterforskning, som forhåbentlig sætter en stopper for disse personers bedrageri, som i sidste ende rammer os alle,” siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, Peter Reisz. 

Dagens aktion er gennemført af Københavns Politi i et godt samarbejde mellem en række myndigheder, blandt dem SØIK, Skattestyrelsen, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og NC3. 

Ved aktionen blev der sikret et større penge beløb, cryptovaluta, dyre designer effekter og digitale enheder.

Til pressen: For yderligere oplysninger kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på tlf. 51212986. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.