Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. december 2021 10:31

Fire anholdt i sag om omfattende millionsvindel med skat og moms

Efter længere tids efterforskning slog en række myndigheder i dag til i en koordineret aktion rettet mod et netværk af personer, som mistænkes for at stå bag moms- og skattesvig for flere hundrede millioner kroner.

Politiet stod onsdag morgen klokken 7.00 klar på otte forskellige adresser rundt omkring på Sjælland. Det er den hidtidige kulmination på længere tids efterforskning af en sag om økonomisk kriminalitet, der dækker over omfattende moms- og skattesvig, hvidvask og hæleri af særlig grov beskaffenhed. 

Fire personer blev anholdt i forbindelse med den koordinerede aktion. De er mænd i alderen 21 til 50 år og er bl.a. sigtet for skatte- og momssvig for 225 millioner kroner. 

En 44-årig mand, som er mistænkt for at være bagmand i sagen, bliver i dag over middag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. 

”Det er et svimlende højt beløb, som vi mistænker den her gruppe mænd for at svindle fra statskassen. Der er gennemført en omfattende og kompliceret efterforskning, som forhåbentlig sætter en stopper for disse personers bedrageri, som i sidste ende rammer os alle,” siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, Peter Reisz. 

Dagens aktion er gennemført af Københavns Politi i et godt samarbejde mellem en række myndigheder, blandt dem SØIK, Skattestyrelsen, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og NC3. 

Ved aktionen blev der sikret et større penge beløb, cryptovaluta, dyre designer effekter og digitale enheder.

Til pressen: For yderligere oplysninger kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på tlf. 51212986. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

16. maj 2023

Københavns Politi

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner

Fra den 1. juni 2023 bliver ikke-nødvendig kørsel forbudt i nattetimerne på flere gader i nattelivszonerne. Borgere, der bor i nattelivszonerne, bliver ikke omfattet af forbuddet. Derudover ændres nattelivszonen i Vestergade, så den inkluderer mere af Nørregade samt et område ved Vester Voldgade.

Forslag