Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. juni 2024 13:19

Forlængelse af skærpet strafzone på og omkring Christiania

Københavns Politi har besluttet at forlænge den målrettede skærpede strafzone på og omkring Christiania. Det sker for at genskabe trygheden i området. Zonen forlænges med yderligere et halvt år.

Københavns Politi fortsætter den forebyggende indsats for at genskabe trygheden i området og understøtte Christianias forandringsplan. Derfor har politiet besluttet at forlænge den målrettede skærpede strafzone, der betyder hårdere straffe blandt andet for besiddelse og salg af hash.

Den skærpede strafzone blev etableret den 10. januar 2024 og er gældende frem til den 10. juli 2024. Med den nye beslutning forlænges zonen i yderligere seks måneder, så den nu gælder frem til den 10. januar 2025 kl. 12.

”Vi vurderer, at den målrettede skærpede strafzone er et godt værktøj til at genskabe trygheden og holde de kriminelle rocker- og bandegrupperinger, der stod bag den organiserede hashhandel i Pusher Street, væk fra området. Særligt siden lukningen af Pusher Street den 6. april har vi set en positiv udvikling på Christiania, og den udvikling vil vi gerne fastholde. Derfor har vi besluttet at forlænge zonen med yderligere seks måneder,” siger politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi.

Der bliver fortsat sigtet personer for besiddelse og salg i zonen, men hashhandlen foregår ikke systematisk fra salgsboder med faste sælgere, og det er heller ikke politiets vurdering, at det er organiserede rocker- og bandegrupperinger, der står bag. 

”Der er sat gang i en større forandringsproces på Christiania, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for sikre trygheden og sikkerheden for både beboere og erhvervsdrivende på og omkring Christiania. Derfor er vi også dagligt til stede i området og skrider ind, når der foregår handel med hash, eller hvis nogen er i besiddelse af det. Den indsats fortsætter i den skærpede strafzone ikke mindst for at sikre, at de utryghedsskabende grupperinger ikke vender tilbage,” siger Anne Tønnes.

Fra den 10. januar 2024 til den 6. juni 2024 er der hos Københavns Politi registreret ca. 800 sager om besiddelse af narkotika og ca. 460 sager om salg af narkotika i den målrettede skærpede strafzone.

FAKTA:
Med forlængelsen er den målrettede skærpede strafzone nu gældende i følgende periode: 10. juli 2024 kl. 12.00 til 10. januar 2025 kl. 12.00.

Strafzonen dækker følgende område:

Københavns Politi

Prinsessegade – Refshalevej - Forlandet – Norddyssen – Midtdyssen – Syddyssen – Vermlandsgade – Torvegade.

 

Nærmere beskrivelse af strafzonens geografiske udstrækning (PDF)

 

Beslutning om udpegning af en målrettet skærpet strafzone på og omkring Christiania (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

27. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

21. juni 2024

Københavns Politi

To varetægtsfængslet i sag om stjålne kunstværker

To mænd er i dag blevet varetægtsfængslet i 25 dage. De er sigtet for et indbrud, der i marts blev begået mod et galleri i København.

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.