Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. juli 2021 12:20

Gode råd mod tricktyveri

Vi anholdt i lørdags en 19-årig mand, som er sigtet for to tricktyverier i Indre By. Den seneste tid har vi set flere lignende sager og har derfor samlet nogle gode råd til, hvordan man beskytter sig mod tricktyve.

Københavns Politi har de seneste måneder set flere eksempler på lomme- og tricktyverier. 

”Vi ser i øjeblikket flere sager, hvor borgere bliver snydt og får stjålet værdier af tricktyve, og derfor vil vi gerne gøre borgerne opmærksomme på, hvordan man bedst beskytter sig mod tricktyverier,” siger leder af tyverisektionen i Københavns Politi, Nicklas Stage Poulsen. 

Politiet har en målrettet indsats mod tyvene, som bl.a. resulterede i, at vi i lørdags anholdt en 19-årig mand. Han er sigtet for to tricktyverier begået i Indre By lørdag aften. I begge tilfælde blev der stjålet mobiltelefoner. Manden, som er udenlandsk statsborger, blev fremstillet i grundlovsforhør søndag, hvor han blev varetægtsfængslet i 16 dage.  

I forbindelse med det ene tricktyveri brugte han ’papirtricket’, som er en af de tre aktuelle metoder, vi gerne vil gøre opmærksom på. 

Lommetyve er professionelle og bruger forskellige metoder til at stjæle værdigenstande. Det er både mænd og kvinder, og de arbejder ofte flere sammen. 

 

Papirtricket

En tricktyv bruger et stykke papir, f.eks. et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand. Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord. Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet. 

Derfor: 

  • Vær opmærksom på din mobil eller andre ejendele, hvis en person henvender sig med et kort eller papir, når du sidder på en café eller restaurant
  • Undgå at placere dine værdigenstande fremme på bordet, når du er på restaurant eller café

Dansetyven

Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at ’danse’ med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under ’dansen’. 

Dansetyvene begynder nogle gange med at give en high five eller beder ofret tage et billede, inden de bruger dansetricket. I flere tilfælde har vi også set, at de udgiver sig for at være flaskesamlere for at komme tættere på borgere, der sidder i byens parker. 

Derfor: 

  • Vær ekstra opmærksom på dine værdigenstande, især hvis andre personer går tæt på dig
  • Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri. Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår. Det kan skræmme tyven væk

 

Den klassiske lommetyv

Lommetyven stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom. Det er ofte ved travle steder i byen som f.eks. Nørreport, Hovedbanegården og Kongens Nytorv. 

Derfor:  

  • Luk dine lommer og brug gerne inderlommen eller en taske med lynlås
  • Vær opmærksom på dine omgivelser
  • Dæk din pinkode ved brug af betalingskort 

Københavns Politi opfordrer til, at man med det samme ringer 1-1-4, hvis man skulle være så uheldig at blive udsat for et tyveri. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

6. oktober 2022

Københavns Politi

Fem anholdt i sag om indsmugling af stor mængde narkotika

Københavns Politi anholdt i går fem personer, som er sigtet for indsmugling og besiddelse af i alt knap 100 kg amfetamin og 10 kg af et endnu ukendt stof. En af de anholdte tilhører rocker-/bandemiljøet.

4. oktober 2022

Københavns Politi

22-årig varetægtsfængslet for knap 100 tilfælde af sms-bedrageri

En 22-årig mand er efter et grundlovsforhør i dag blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for et større antal bedragerier begået via falske sms’er. Politiet advarer kraftigt mod beskederne, der skal forestille at komme fra en bank.

30. september 2022

Københavns Politi

Investigation of the gas leaks in the Baltic Sea

Following the gas leaks in the Baltic Sea, the Copenhagen Police has initiated an investigation of the events. The investigation is conducted in close collaboration with relevant authorities, including The Danish National Police, The Danish Security and Intelligence Service and the energy authorities. It is also the intention to set up a Joint Investigation Team (JIT) with representatives from among others Danish, German and Swedish police authorities.

Forslag