Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

25. maj 2021 16:11

Millionbøder for forsøg på bedrageri med hjælpepakker

Retten i Glostrup har i dag idømt idømt tre mænd 2,5 og tre års fængsel for at forsøge at få udbetalt uberettiget lønkompensation via Covid-19 hjælpepakker.

Tre mænd er i dag idømt 2,5 og tre års fængsel og høje millionbøder for at forsøge at snyde med Covid-19 hjælpepakker. Det drejer sig om to 31-årige og en 32-årig. 

De to 31-årige blev hver idømt tre års fængsel og den ene – en serbisk statsborger – blev udvist med indrejseforbud i seks år, mens den 32-årige fik 2,5 års fængsel. Alle tre blev hver især idømt en tillægsbøde op 4.485.300 kroner. 

 

Sagen er efterforsket og ført af Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi. 

De tre mænd forsøgte i april at få udbetalt lønkompensation til 26 medarbejdere i to rengøringsfirmaer til en værdi af knap 1,5 mio. kroner. Det blev dog opdaget, inden pengene blev udbetalt. 

Alle tre blev dømt for overtrædelse af § 81d, som giver hjemmel til at forhøje straffen med indtil det firdobbelte, hvis kriminaliteten har relation til Covid-19-epidemien. 

Den 32-årige modtog dommen, den ene 31-årige har anket til formildelse, mens den udvisningsdømte af de 31-årige har udbedt sig betænkningstid. 

Der er tidligere faldet dom i to andre sager, som er blevet udskilt af denne, og derudover afventer en tredje at blive behandlet. 

 

Til pressen: For yderligere informationer kontakt senioranklager Sannie Pilebo fra SEØ på telefon 9350 1213. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.