Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

25. maj 2021 16:11

Millionbøder for forsøg på bedrageri med hjælpepakker

Retten i Glostrup har i dag idømt idømt tre mænd 2,5 og tre års fængsel for at forsøge at få udbetalt uberettiget lønkompensation via Covid-19 hjælpepakker.

Tre mænd er i dag idømt 2,5 og tre års fængsel og høje millionbøder for at forsøge at snyde med Covid-19 hjælpepakker. Det drejer sig om to 31-årige og en 32-årig. 

De to 31-årige blev hver idømt tre års fængsel og den ene – en serbisk statsborger – blev udvist med indrejseforbud i seks år, mens den 32-årige fik 2,5 års fængsel. Alle tre blev hver især idømt en tillægsbøde op 4.485.300 kroner. 

 

Sagen er efterforsket og ført af Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi. 

De tre mænd forsøgte i april at få udbetalt lønkompensation til 26 medarbejdere i to rengøringsfirmaer til en værdi af knap 1,5 mio. kroner. Det blev dog opdaget, inden pengene blev udbetalt. 

Alle tre blev dømt for overtrædelse af § 81d, som giver hjemmel til at forhøje straffen med indtil det firdobbelte, hvis kriminaliteten har relation til Covid-19-epidemien. 

Den 32-årige modtog dommen, den ene 31-årige har anket til formildelse, mens den udvisningsdømte af de 31-årige har udbedt sig betænkningstid. 

Der er tidligere faldet dom i to andre sager, som er blevet udskilt af denne, og derudover afventer en tredje at blive behandlet. 

 

Til pressen: For yderligere informationer kontakt senioranklager Sannie Pilebo fra SEØ på telefon 9350 1213. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.