Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

25. maj 2021 16:11

Millionbøder for forsøg på bedrageri med hjælpepakker

Retten i Glostrup har i dag idømt idømt tre mænd 2,5 og tre års fængsel for at forsøge at få udbetalt uberettiget lønkompensation via Covid-19 hjælpepakker.

Tre mænd er i dag idømt 2,5 og tre års fængsel og høje millionbøder for at forsøge at snyde med Covid-19 hjælpepakker. Det drejer sig om to 31-årige og en 32-årig. 

De to 31-årige blev hver idømt tre års fængsel og den ene – en serbisk statsborger – blev udvist med indrejseforbud i seks år, mens den 32-årige fik 2,5 års fængsel. Alle tre blev hver især idømt en tillægsbøde op 4.485.300 kroner. 

 

Sagen er efterforsket og ført af Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi. 

De tre mænd forsøgte i april at få udbetalt lønkompensation til 26 medarbejdere i to rengøringsfirmaer til en værdi af knap 1,5 mio. kroner. Det blev dog opdaget, inden pengene blev udbetalt. 

Alle tre blev dømt for overtrædelse af § 81d, som giver hjemmel til at forhøje straffen med indtil det firdobbelte, hvis kriminaliteten har relation til Covid-19-epidemien. 

Den 32-årige modtog dommen, den ene 31-årige har anket til formildelse, mens den udvisningsdømte af de 31-årige har udbedt sig betænkningstid. 

Der er tidligere faldet dom i to andre sager, som er blevet udskilt af denne, og derudover afventer en tredje at blive behandlet. 

 

Til pressen: For yderligere informationer kontakt senioranklager Sannie Pilebo fra SEØ på telefon 9350 1213. 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

27. oktober 2021

Københavns Politi

Tænk dig om, hvis du har våbenlignende genstande med i det offentlige rum

Københavns Politi beder borgere være opmærksomme på, hvordan de agerer med våbenlignende effekter i det offentlige rum efter flere eksempler, hvor legetøjsvåben har skabt utryghed.

19. oktober 2021

Københavns Politi

31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering

Den 31-årige rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august.

18. oktober 2021

Københavns Politi

19-årig tiltalt for færdselsdrab på Borups Allé

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé natten til den 20. juni. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, er nu blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.