Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. februar 2022 11:07

Hverdagen er tilbage - det er lommetyvene også

Vi oplever en stigning i antallet af lommetyverier, særligt omkring de travle trafikknudepunkter. Tallet er dog stadig betragteligt under niveauet inden covid-19.

Antallet af lommetyverier nåede et historisk lavt niveau i 2021 - nok i høj grad på grund af de ændringer i samfundet, der fulgte med covid-19. 

Hverdagen er vendt tilbage, men det er lommetyvene desværre også. 

Lige nu oplever Københavns Politi en stigning i antallet af lommetyverier i politikredsen. I de syv første uger af 2022 blev der anmeldt 732 lommetyverier fra lomme, taske eller bagage. I samme periode i 2021 blev der anmeldt 247. Det er næsten en tredobling. 

Tyvene huserer især på byens store trafikknudepunkter som Hovedbanegården, Nørreport Station og i områder med mange mennesker som gaderne omkring Strøget.  

 

»Lommetyvene udnytter, at vi måske ikke længere har den samme opmærksomhed på at holde afstand, som vi havde i perioden med covid-restriktioner. Derfor opfordrer vi alle til at være særligt opmærksomme, når de er steder med mange mennesker og dermed også med mulige lommetyve,« siger leder af Afdelingen for berigelseskriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen. 

 

Lommetyverier

Københavns Politi har i en række år haft en målrettet indsats imod lommetyve for at sikre, at borgerne kan føle sig trygge i det offentlige rum. Derfor har vi også sammen med Københavns Kommune siden 2018 kørt kampagnen ’Pickpockets love Distractions’. Den blev relanceret i september sidste år – læs mere om den her

Gode råd til at reducere risikoen for at blive offer for lommetyveri:

  • Vær opmærksom på dine ting, når du står blandt mange mennesker 
  • Placer din telefon og pung et sikkert sted
  • Dæk altid din pinkode, når du betaler med kort 

Københavns Politis indsats mod lommetyve er målrettet mod netop trafikknudepunkterne, og her er der også et godt samarbejde med DSB. 

»I DSB er det ikke kun sikkerheden på togrejsen, der er vigtig, men vi er også opmærksomme på, at vores kunder generelt har en tryg rejseoplevelse. Derfor samarbejder vi selvfølgelig bl.a. med Københavns Politi og Københavns Kommune om den løbende indsats mod lommetyve, ligesom vores egne medarbejdere på stationerne også har fokus på det hver dag,« siger Charlotte Saltoft Kjærulff, Kundechef i DSB Kommerciel.

I sommer udsendte Københavns Politi denne video med gode råd til, hvordan man beskytter sig bedre mod lommetyve og nogle af de tricks, som tyvene ofte benytter sig af. 

Til medier:

For yderligere oplysninger eller interview kontakt Lars Feldt-Rasmussen på tlf. 6155 3891.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.