Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. januar 2024 16:05

Københavns Politi etablerer tre visitationszoner

På baggrund af den aktuelle konflikt mellem to kriminelle rocker-/bandegrupperinger opretter Københavns Politi tre visitationszoner: en på Nørrebro og Frederiksberg, en på Amagerbro og en i Brønshøj og Husum.

Det er politiets vurdering, at der fortsat er en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø. Der har i den seneste tid været flere hændelser i Københavns Politikreds, som efter politiets opfattelse har rod i konflikten. 

Det gælder blandt andet, da en håndgranat blev kastet ind i en kiosk på Islevhusvej i Brønshøj den 30. december, hvor en 19-årig mand blev alvorligt såret. Det gælder ligeledes sagen fra Worsaaesvej på Frederiksberg den 13. januar, hvor en 22-årig mand blev dræbt af skud i en bil.

I de områder, hvor der nu bliver indført visitationszoner, er der i den seneste tid desuden fundet flere pistoler og knive, der kan knyttes til konflikten.

”Vi vil ikke acceptere, at den slags voldsomme hændelser finder sted. Derfor indfører vi nu tre visitationszoner, som er endnu et værktøj til at få våbnene ud af hænderne på banderne og skabe tryghed for borgerne,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

De to rocker-/bandegrupperinger holder til i de tre områder, hvor de er en del af det organiserede kriminelle miljø. Det er derfor Københavns Politis vurdering, at der i disse områder er en forøget risiko for hændelser, hvor der bliver anvendt våben. 

Visitationszonerne er foreløbig gældende fra i dag, torsdag d. 18. januar 2024 kl. 17, til torsdag d. 1. februar 2024 kl. 17 i tre geografisk afgrænsede områder:

 

Zone 1: Rosenørns Alle – Vodroffsvej – Danas Plads – Danasvej – Thorvaldsensvej – Hostrupsvej – Sankt Nikolaj Vej – Falkoner Alle – Jagtvej - Borups Allé – Mågevej – Glasvej – Frederiksborgvej – Bisiddervej – Lygten – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Åboulevard.
Københavns Politi


Zone 2: Amagerbrogade – Uplandsgade – Strandlodsvej – Øresundsvej.
Københavns Politi


Zone 3: Marbjergvej – Frederikssundsvej – Ærtebjergvej – Hustoftevej – Storegårdsvej – Bystævnet – Kobbelvænget – Gadelandet – Åkandevej – Frederikssundsvej – Terløsevej – Gislingevej.
Københavns Politi

Visitationszonerne indebærer, at politiet uden konkret mistanke kan foretage stikprøvevisitationer af personer og biler, der befinder sig i zonen.

 

Beslutning om etablering af tre visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.