Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

23. august 2024 14:25

Københavns Politi forlænger to visitationszoner i fire uger

På baggrund af den fortsatte konflikt i bandemiljøet forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 9. august 2024 - en på dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest og en, der dækker et område på Amager.

Det er politiets vurdering, at der fortsat er en voldelig konflikt mellem to rocker-/bandegrupperinger, og at de to parter ønsker at udføre angreb mod hinanden.

 

Den ene gruppering har ikke noget fast tilholdssted, mens den anden gruppering holder til omkring Indre Nørrebro samt i området omkring Holmbladsgade på Amager. Københavns Politi vurderer derfor, at der er størst sandsynlighed for, at yderligere hændelser i konflikten vil finde sted i de to visitationszoner.

 

I de to uger, hvor visitationszonerne har været gældende, har Københavns Politi visiteret flere end 600 personer. Der er blandt andet beslaglagt en skarpladt pistol, cirka 15 knive og fem pebersprays.

 

”Vores mål er at få så mange våben som muligt væk fra gaden, og i den aktuelle situation har vi vurderet, at en forlængelse af visitationszonerne vil understøtte det arbejde,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

 

Visitationszonerne forlænges derfor til fredag den 20. september 2024 kl. 17.00. De omfatter følgende geografisk afgrænsede områder:

 

Zone 1

 

Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Svineryggen – Danasvej – Vodroffsvej – Niels Ebbesens Vej – H.C. Ørsteds Vej – Kastanievej – Bülowsvej – Grundtvigsvej – Falkoner Alle – Gammel Kongevej – Smallegade – Hospitalsvej – Howitzvej – Sylows Alle – Falkoner Plads – Solbjergvej – Solbjerg Plads – Nyelandsvej – Falkoner Alle – Jagtvej – Borups Allé – Utterslevvej – Utterslev Torv – Skoleholdervej – Frederiksborgvej – Tuborgvej – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade.

 

Visitationszone 1

 

Zone 2

 

Amagerbrogade – Uplandsgade – Strandlodsvej – Øresundsvej.

 

Visitationszone 2 

I visitationszonerne kan politiet foretage stikprøvekontrol af personer og biler, uden at der behøver at foreligge en konkret mistanke om kriminalitet.

 

Beslutning om forlængelse af visitationszoner i Københavns Politikreds

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

En fortsat konflikt i bandemiljøet er baggrunden for, at Københavns Politi forlænger lukningen af to rocker-/bandetilholdssteder.

20. august 2024

Københavns Politi

Fodbold-derby 1. september: Skærpet strafzone og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre sammenstød før og efter fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. september indfører Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har F.C. København fået påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes i op til en time efter kampen.

9. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

Som et af flere redskaber til at dæmme op for den aktuelle konflikt mellem to bandegrupperinger indfører Københavns Politi en visitationszone på dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest og en, der dækker et område på Amager.