Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

5. januar 2023 15:04

Københavns Politi forlænger visitationszone

Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi den visitationszone, der blev oprettet den 29. december 2022 efter flere knivstikkerier. Zonen gælder nu frem til den 19. januar 2023.

Visitationszone nytår 2022

For at sikre borgernes tryghed og forebygge flere knivstikkerier har Københavns Politi besluttet at forlænge den midlertidige visitationszone, der blev oprettet den 29. december 2022.

Forlængelsen betyder, at zonen nu er gældende frem til torsdag den 19. januar 2023 kl. 18.00. Samtidig vil Københavns Politi fortsat have en øget tilstedeværelse i området.

Siden visitationszonen blev oprettet den 29. december er ca. 120 personer blevet visiteret, og fem er blevet sigtet for våbenbesiddelse. I alt har politiet fundet og beslaglagt 13 knive og stikvåben. Alene det seneste døgn er tre personer sigtet og fem knive fundet og beslaglagt.

”Den massive politimæssige indsats har i den forgangne uge medført beslaglæggelse af flere knive, og fem personer er blevet sigtet for våbenbesiddelse. Vi har derfor valgt at forlænge visitationszonen med to uger for at forebygge flere episoder og for at sikre trygheden for borgerne. De nye hændelser indgår i den omfattende efterforskning, som er igangsat omkring knivstikkerierne, der har fundet sted siden juleaften,” siger politiinspektør Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi.

Flere af knivstikkerierne er angiveligt opstået på baggrund af stridigheder mellem yngre mænd med tilknytning til de kriminelle miljøer i politikredsen, og der ses i øjeblikket ikke tegn på, at stridighederne er opstået i det traditionelle bandemiljø.

Visitationszone: 
Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Haraldsgade – Lersø Parkallé - Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering.

 

Beslutning om forlængelse af visitationszone i Københavns politikreds (PDF)
 
Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt politiinspektør Lars-Ole Karlsen på tlf. 5162 5023.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.