Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

5. januar 2023 15:04

Københavns Politi forlænger visitationszone

Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi den visitationszone, der blev oprettet den 29. december 2022 efter flere knivstikkerier. Zonen gælder nu frem til den 19. januar 2023.

Visitationszone nytår 2022

For at sikre borgernes tryghed og forebygge flere knivstikkerier har Københavns Politi besluttet at forlænge den midlertidige visitationszone, der blev oprettet den 29. december 2022.

Forlængelsen betyder, at zonen nu er gældende frem til torsdag den 19. januar 2023 kl. 18.00. Samtidig vil Københavns Politi fortsat have en øget tilstedeværelse i området.

Siden visitationszonen blev oprettet den 29. december er ca. 120 personer blevet visiteret, og fem er blevet sigtet for våbenbesiddelse. I alt har politiet fundet og beslaglagt 13 knive og stikvåben. Alene det seneste døgn er tre personer sigtet og fem knive fundet og beslaglagt.

”Den massive politimæssige indsats har i den forgangne uge medført beslaglæggelse af flere knive, og fem personer er blevet sigtet for våbenbesiddelse. Vi har derfor valgt at forlænge visitationszonen med to uger for at forebygge flere episoder og for at sikre trygheden for borgerne. De nye hændelser indgår i den omfattende efterforskning, som er igangsat omkring knivstikkerierne, der har fundet sted siden juleaften,” siger politiinspektør Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi.

Flere af knivstikkerierne er angiveligt opstået på baggrund af stridigheder mellem yngre mænd med tilknytning til de kriminelle miljøer i politikredsen, og der ses i øjeblikket ikke tegn på, at stridighederne er opstået i det traditionelle bandemiljø.

Visitationszone: 
Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Haraldsgade – Lersø Parkallé - Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering.

 

Beslutning om forlængelse af visitationszone i Københavns politikreds (PDF)
 
Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt politiinspektør Lars-Ole Karlsen på tlf. 5162 5023.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

16. maj 2023

Københavns Politi

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner

Fra den 1. juni 2023 bliver ikke-nødvendig kørsel forbudt i nattetimerne på flere gader i nattelivszonerne. Borgere, der bor i nattelivszonerne, bliver ikke omfattet af forbuddet. Derudover ændres nattelivszonen i Vestergade, så den inkluderer mere af Nørregade samt et område ved Vester Voldgade.

Forslag