Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. oktober 2020 14:26

Københavns Politi fortsætter synlig Covid-19-indsats

I dag træder en række nye Covid-19-restriktioner i kraft, og Københavns Politi vil derfor være ekstra synligt til stede for at vejlede og sikre, at reglerne bliver overholdt. Blandt andet sænkes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer.

De nye restriktioner kommer som konsekvens af et stigende smittetal, og betjente fra Københavns Politi vil fortsat være ekstra synligt til stede i bybilledet for at sikre, at borgere og erhvervsdrivende er bekendte med og overholder de nye tiltag.

»De nye smittetal er bekymrende, og derfor er det helt afgørende, at vi alle igen hanker op i os selv, så vi kan få nedbragt smitten,« siger politidirektør Anne Tønnes. 

Blandt andet sænkes forsamlingsforbuddet fra i dag fra 50 til 10 personer. Det betyder, at det som den klare hovedregel er forbudt at afholde eller deltage i arrangementer og aktiviteter, hvor der er flere end 10 personer til stede samtidigt. Det gælde både udendørs- og indendørs arrangementer.

»Vi kommer ikke alene til at have fokus på antallet af personer, men også på om der holdes den fornødne afstand. Afstand er det bedste værn mod smitte, så tænk dig godt om, inden du går ud af døren. Hvis du skal til steder, hvor mange mennesker færdes, så husk at en mindre gruppe hurtigt kan blive til én stor. Derfor kan det være en god idé at overveje, om du kan gå andre steder hen - eller om det kan gøres på tidspunkter af døgnet, hvor der er færre mennesker,« lyder opfordringen fra Anne Tønnes.

Københavns Politikreds er til stede i hele kredsen, men er særligt opmærksomme på advarselszonerne. Det er områder, hvor vi af erfaring ved, at mange mennesker ofte stimler sammen, og derfor har vi ekstra fokus på disse steder. Det drejer sig om en del af Gothersgade, Vestergade, Kødbyen og et område af Nørrebroparken ved Skateparken. 

Forbud mod salg af alkohol efter kl. 22
Fra i dag indføres der også et forbud mod at sælge alkohol på serveringssteder, butikker, kiosker, tankstationer mm. i tidsrummet fra kl. 22 – kl. 05. Derfor vil betjente fra Københavns Nærpoliti de kommende dage være rundt på tilsynsbesøg for at sikre, at de erhvervsdrivende er bekendte med de nye restriktioner.

»I første omgang har vi fokus på dialog og vejledning for at sikre, at de erhvervsdrivende er bekendte med de nye regler for salg af alkohol. Vi har tidligere været rundt på tilsyn hos restauranter og beværtninger, og her har det generelt været vores indtryk, at de har gjort, hvad de kan for at følge reglerne. Det forventer vi også gør sig gældende for butikker og kiosker,« siger ledende politiinspektør Gert Sejbak, der er leder af Lokalpolitienheden i Københavns Politi.

Forbuddet mod salg af alkohol efter kl. 22 gælder frem til den 2. januar 2021. Samtidig er kravet om, at restauranter og beværtninger lukker kl. 22 også forlænget til den 2. januar 2021.

Bøder for overtrædelser af forbuddet mod salg af alkohol efter kl. 22 er i førstegangstilfælde på mellem 10.000 og 40.000 kroner - alt efter virksomhedens størrelse.

 

Infografik

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

24. november 2020

Københavns Politi

Syv mænd dømt for organiseret kokainsmugling

Syv mænd i alderen 24 til 47 år er i dag blevet idømt fængselsstraffe på mellem 8 og 15 år for at have indsmuglet 127 kilo kokain fra Holland til Danmark.

20. november 2020

Københavns Politi

16 års fængsel for drab i Valby

En 20-årig mand er blevet idømt 16 års fængsel for drab og drabsforsøg begået i Valby den 9. september 2019. Tre andre tiltalte blev dømt samtidig – heraf blev en idømt 12 års fængsel bl.a. for salg af et stort kvantum narkotika.

20. november 2020

Københavns Politi

Demonstration påvirker trafikken i København

Lørdag den 21. november vil formentlig hundredvis af demonstranter køre ind i København i traktorer i tidsrummet fra kl. cirka 10 til 16. Københavns Politi opfordrer trafikanterne til at overveje alternative ruter eller helt at lade bilen stå.