Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. december 2022 16:29

Københavns Politi etablerer visitationszone

Efter flere grove knivstikkerier hen over de seneste dage etablerer Københavns Politi nu en visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvest. Det sker for at forebygge yderligere hændelser og øge trygheden.

Visitationszone nytår 2022

Siden juleaften har der været fem knivstikkerier fordelt på et område på Nørrebro, i Nordvest og på Frederiksberg. Københavns Politi har igangsat massive efterforskninger for at finde frem til gerningsmændene bag og samtidig øget tilstedeværelsen på gaden i de områder, hvor knivstikkerierne har fundet sted. 

Det seneste døgn har vi sigtet flere personer for at være i besiddelse af knive, og en 29-årig blev onsdag aften anholdt og torsdag varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage for overtrædelse af knivloven. 

Som konsekvens af de seneste dages hændelser har Københavns Politi derfor valgt at etablere en visitationszone for at lægge maksimalt pres på de personer, som kunne finde på at gå rundt med knive eller andre våben og for at forebygge flere knivstikkerier. 

”Vi har desværre set fem knivstikkerier i et forholdsvis afgrænset område siden juleaften og har derudover taget en række personer med kniv i samme område. Det hverken kan eller vil vi acceptere, og vi har derfor etableret en visitationszone frem til torsdag efter nytår. Det sker for at lægge en dæmper på den anspændte situation og for at forebygge yderligere hændelser,” siger politiinspektør Tommy Laursen. 

Visitationszonen gælder fra den 29. december 2022 kl 18.00 til torsdag 5. januar 2023 kl. 18.00 med mulighed for forlængelse. 

 

Københavns Politi fortsætter med at have en øget tilstedeværelse på gaden i områderne. 

 

Visitationszone: 

Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Haraldsgade – Lersø Parkallé - Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering.

 

Beslutning om etabling af visitationszone i Københavns politikreds (PDF)

 

For pressehenvendelser kontakt politiinspektør Tommy Laursen på 9350 0200.

 

Visitationszone nytår 2022

  

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.