Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. december 2022 16:29

Københavns Politi etablerer visitationszone

Efter flere grove knivstikkerier hen over de seneste dage etablerer Københavns Politi nu en visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvest. Det sker for at forebygge yderligere hændelser og øge trygheden.

Visitationszone nytår 2022

Siden juleaften har der været fem knivstikkerier fordelt på et område på Nørrebro, i Nordvest og på Frederiksberg. Københavns Politi har igangsat massive efterforskninger for at finde frem til gerningsmændene bag og samtidig øget tilstedeværelsen på gaden i de områder, hvor knivstikkerierne har fundet sted. 

Det seneste døgn har vi sigtet flere personer for at være i besiddelse af knive, og en 29-årig blev onsdag aften anholdt og torsdag varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage for overtrædelse af knivloven. 

Som konsekvens af de seneste dages hændelser har Københavns Politi derfor valgt at etablere en visitationszone for at lægge maksimalt pres på de personer, som kunne finde på at gå rundt med knive eller andre våben og for at forebygge flere knivstikkerier. 

”Vi har desværre set fem knivstikkerier i et forholdsvis afgrænset område siden juleaften og har derudover taget en række personer med kniv i samme område. Det hverken kan eller vil vi acceptere, og vi har derfor etableret en visitationszone frem til torsdag efter nytår. Det sker for at lægge en dæmper på den anspændte situation og for at forebygge yderligere hændelser,” siger politiinspektør Tommy Laursen. 

Visitationszonen gælder fra den 29. december 2022 kl 18.00 til torsdag 5. januar 2023 kl. 18.00 med mulighed for forlængelse. 

 

Københavns Politi fortsætter med at have en øget tilstedeværelse på gaden i områderne. 

 

Visitationszone: 

Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Haraldsgade – Lersø Parkallé - Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering.

 

Beslutning om etabling af visitationszone i Københavns politikreds (PDF)

 

For pressehenvendelser kontakt politiinspektør Tommy Laursen på 9350 0200.

 

Visitationszone nytår 2022

  

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Det er fortsat vurderingen, at der verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø. Københavns Politi forlænger derfor lukningen af to tilholdssteder.

22. februar 2024

Københavns Politi

26-årig mand dømt for billigelse af terror

I en sag om billigelse af terror med relation til Hamas' angreb mod Israel er en 26-årig mand i dag idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

12. februar 2024

Københavns Politi

Dansk statsborger anholdt i Tyskland for drab ved Nørrebro Station

En 20-årig dansk statsborger er søndag blevet anholdt i Tyskland på anmodning af Københavns Politi. Den 20-årige er mistænkt for et drab begået ved Nørrebro Station den 7. februar 2024.