Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. februar 2024 10:01

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

Københavns Politi har i samarbejde med PET efterforsket sprængningerne i september 2022 af gasledningerne på Nord Stream 1 og 2, der fandt sted uden for dansk territorialfarvand. 

 

De danske myndigheder har undervejs i efterforskningen samarbejdet med relevante udenlandske partnere. 

 

Der har været tale om en kompliceret og omfattende efterforskning.

 

Myndighederne kan på baggrund af efterforskningen konkludere, at der var tale om forsætlig sabotage af gasledningerne. Det er samtidig vurderingen, at der ikke er det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark. 

  

Københavns Politi har derfor besluttet at indstille den strafferetlige efterforskning af sprængningerne. 

 

PET følger fortsat udviklingen i trusselsbilledet og iværksætter sammen med andre relevante myndigheder løbende foranstaltninger, som skønnes nødvendige for at beskytte Danmarks kritiske infrastruktur.

 

Københavns Politi har ikke mulighed for at give uddybende bemærkninger i denne forbindelse og stiller ikke op til interviews om efterforskningen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.