Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

11. september 2023 18:50

Københavns Politi skærper indsatsen i bandekonflikt

For at skabe tryghed og dæmme op for den verserende bandekonflikt lukker Københavns Politi tre rocker-/bandetilholdssteder. Samtidig forlænges de to visitationszoner, der blev etableret den 28. august.

Det er fortsat politiets vurdering, at der udspiller sig en konflikt mellem to grupperinger i rocker- og bandemiljøet. Sprængningen på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter lørdag morgen efterforskes som en bevidst handling og som et led i konflikten.

For at forhindre lignende hændelser og for at skabe tryghed for beboerne i områderne har Københavns Politi besluttet at lukke tre rocker-/bandetilholdssteder. Det sker i medfør af lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme – bedre kendt som rockerloven.

”De meget voldsomme hændelser, vi har været vidne til, er helt uacceptable. Borgerne skal kunne være trygge i deres nabolag og i resten af politikredsen, og vi tager nu et af de helt tunge værktøjer i brug for at lægge maksimalt pres på grupperingerne og for at forebygge flere voldelige angreb,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Der er tale om følgende adresser:

 

  • Svanevej 5, 2400 Kbh. NV
  • Tømmerup Stationsvej 8B, 2770 Kastrup
  • Siljangade 10, 2300 Kbh. S

Lukningerne betyder, at det i perioden fra i dag den 11. september 2023 kl. 19.00 til foreløbig den 25. september kl. 19.00 er forbudt at opholde sig på de tre adresser. 

Forlængelse af visitationszoner
Københavns Politi har samtidig besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev etableret den 28. august 2023. Den ene zone dækker Christiania og et område af Amager, mens den anden dækker et område af Nørrebro og Nordvest.

Visitationszonerne opretholdes foreløbig indtil tirsdag den 26. september 2023 kl. 18.

Københavns Politi fortsætter desuden det synlige og tryghedsskabende arbejde.

”Vi har en omfattende indsats, hvor vi arbejder sammen med kommunerne, gadeplansmedarbejdere og andre aktører. Desuden prioriterer vi at være til stede på gaden, så folk kan føle sig trygge, og så man kan komme i dialog med os. Derudover fortsætter efterforskningen af de banderelaterede hændelser, der har været i de seneste uger,” siger politiinspektør Tomas Marko Juhl.

Fakta: Visitationszonen for Christiania og en del af Amager dækker følgende område:

 

Københavns Politi

Kort: Openstreetmap.org

 

Prinsessegade – Refshalevej – Forlandet – Kløvermarksvej – Raffinaderivej – Prags Boulevard – Strandlodsvej – Lergravsvej – Østrigsgade – Øresundvej – Amagerbrogade – Christmas Møllers Plads - Torvegade – Prinsessegade 

Visitationszonen for dele af Nørrebro og Nordvest dækker følgende område:

Københavns Politi
Kort: Openstreetmap.org

 

Mågevej – Glasvej – Frederiksborgvej – Bisiddervej – Lygten – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Åboulevard – Ågade – Jagtvej – Borups Allé – Mågevej 

I en visitationszone har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben.

 

Til medier: Politiinspektør Tomas Marko Juhl afholder et kort doorstep foran Politigården på Polititorvet kl. 19.30. 

 

Beslutning om forlængelse af visitationszoner i Københavns Politikreds (pdf)

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.