Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

30. november 2020 15:34

Lange fængselsstraffe for smugling af 100 kg kokain

Fire mænd - en russisk statsborger og tre lettiske statsborgere - er i dag blevet dømt for at smugle et stort parti kokain ind i landet fra containerskibet Duncan Island.

De fire mænd er hver blevet idømt fængsel i 12 år og er alle udvist for bestandig.

De blev anholdt den 15. februar i en koordineret aktion med Københavns Politi i spidsen. På det tidspunkt befandt containerskibet sig i farvandet ud for Langeland på vej mod Skt. Petersborg i Rusland.

Den ene dømte, en dengang 49-årig mand fra Letland, var om bord på skibet og kastede kokainen i vandet i fire vandtætte sække. To andre dømte samlede herefter pakkerne op i en mindre båd, hvorefter de transporterede kokainen til et mødested nær Tranekær på Langeland. Her ventede den fjerde i en bil, som de pakkede kokainen ned i henblik på at transportere den til København og videre til ukendte steder i Skandinavien.

Længere nåede de imidlertid ikke, for politiet slog til og anholdt de tre mænd – en dengang 50-årig mand fra Rusland og to lettiske statsborgere på dengang hhv. 41 og 44 år – på Langeland.

 

Samtidig blev containerskibet Duncan Island bordet og de 24 besætningsmedlemmer anholdt. 23 af dem blev løsladt igen, da ransagningen af skibet var gennemført og skibet frigivet. Det 24. besætningsmedlem – den dengang 49-årige lette – har siddet varetægtsfængslet siden.

»Der er tale om kriminelle, som havde planlagt og fordelt rollerne i mellem sig, hvilket er et tydeligt tegn på, at der er tale om organiseret kriminalitet. Samtidig er det en stor mængde narkotika, der er rigtig mange millioner værd. Dommen afspejler, at byretten ser med stor alvor på kriminalitet af denne kaliber, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med,« siger anklager Emilie Klausen. 

 

Dommen blev afsagt af Retten i Svendborg. De fire mænd har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen. 

 

For yderligere oplysninger kan medier kontakte anklager Emilie Klausen på tlf. 5181 3878. 


Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Det er fortsat vurderingen, at der verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø. Københavns Politi forlænger derfor lukningen af to tilholdssteder.

22. februar 2024

Københavns Politi

26-årig mand dømt for billigelse af terror

I en sag om billigelse af terror med relation til Hamas' angreb mod Israel er en 26-årig mand i dag idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

12. februar 2024

Københavns Politi

Dansk statsborger anholdt i Tyskland for drab ved Nørrebro Station

En 20-årig dansk statsborger er søndag blevet anholdt i Tyskland på anmodning af Københavns Politi. Den 20-årige er mistænkt for et drab begået ved Nørrebro Station den 7. februar 2024.