Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. oktober 2020 13:48

Lettisk kvinde idømt 10 års fængsel i stor sag om kokainindsmugling

I dag faldt der endnu en dom i Operation Goldfinger. En 24-årig kvinde fra Letland blev idømt 10 års fængsel for at have indsmuglet i alt 162 kilo kokain til Danmark.

Den fjerde dom i den såkaldte Operation Goldfinger, der handler om indsmugling af ni ton kokain, blev i dag afsagt i Københavns Byret. Den tiltalte var en 24-årig kvinde fra Letland, der blev idømt 10 års fængsel for i ni tilfælde at have indsmuglet 18 kilo kokain, bl.a. til det netværk af personer, der er tiltalte i hovedsagen i Operation Goldfinger. 19 personer er på nuværende tidspunkt fængslet i sagen.

Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi. Den lettiske kvinde blev den 26. juni fængslet i Tyskland og blev senere udleveret til Danmark. 

De i alt 162 kilo kokain blev indsmuglet i tysk registrerede personbiler, der havde specialindrettede hemmelige rum. Kvinden erkendte i retten de faktiske omstændigheder omkring indsmuglingen af kokain, men forklarede, at hun af en medgerningsmand var blevet presset til at deltage i de ni ture til Danmark. 

»Jeg er meget tilfreds med dagens resultat, der fastslår, at man bliver straffet, selv om man kun er passager i en bil, der indsmugler hårde stoffer til Danmark. Strafudmålingen afspejler, at der er tale om indsmugling af en meget stor mængde kokain, men at der også er taget højde for, at kvinden havde en underordnet rolle i kriminaliteten samt har medvirket til sagens opklaring,« siger anklager Annika Jensen. 

Den lettiske kvinde er desuden udvist af Danmark for bestandig.

Hovedsagen i Operation Goldfinger påbegyndes i Københavns Byret den 4. december 2020. 

Yderligere pressehenvendelser kan ske til anklager Annika Jensen på tlf. 4174 0367.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. april 2021

Københavns Politi

Ny borgerekspedition og mere nærpoliti i Tårnby

Det bliver på Kamillevej 3 i Tårnby, hvor Københavns Politi i forvejen har lokaler, at nærpolitiet udvider og åbner op for borgerhenvendelser med en ny ekspedition.

14. april 2021

Københavns Politi

Opholdsforbuddet på Christiania forlænges

Det midlertidige opholdsforbud i Pusher Street og Green Light District på Christiania forlænges, så det gælder til og med den 21. april 2021.

8. april 2021

Københavns Politi

Tre anholdt for bedrageri - udgav sig for at ringe fra politiet

Københavns Politi har i dag anholdt tre personer, som mistænkes for at have bedraget en række borgere for et beløb på ca. 2,1 millioner kroner.