Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. april 2022 10:38

Mand anholdt for at fremme terrorvirksomhed via sociale medier

I samarbejde med PET slog Københavns Politi tidligt onsdag morgen til i Valby, hvor en person blev anholdt.

Den koordinerede politiaktion fandt sted omkring klokken 6.00 onsdag morgen i Valby. Her blev en yngre mand anholdt. Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 114e ved at have fremmet terrororganisationen Islamisk Stats virksomhed via sociale medier. 
 
”Det er yderst alvorligt, når vi anholder og sigter efter de såkaldte terrorparagraffer - også i de tilfælde, hvor de kriminelle handlinger er udøvet via sociale medier. Vi står stadig over for en længere efterforskning, og derfor håber jeg på forståelse for, at vi ikke kan gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Center for speciel efterforskning i Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise. 
 
Den anholdte vil i løbet af onsdagen blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Det er dog for tidligt på nuværende tidspunkt at sige noget nærmere om tidspunkt for fremstillingen. Anklageren vil i forbindelse med grundlovsforhøret anmode om lukkede døre.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi vurderer, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet i Københavns politikreds.

17. juli 2024

Københavns Politi

Hjælp til turister på jernhest

Rådet for Sikker Trafik har lavet en flyer med information om cykelreglerne på engelsk. Nærpolitiet har delt dem ud til en række hoteller i København, hvor de blev taget særdeles godt imod.

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.