Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. april 2022 10:38

Mand anholdt for at fremme terrorvirksomhed via sociale medier

I samarbejde med PET slog Københavns Politi tidligt onsdag morgen til i Valby, hvor en person blev anholdt.

Den koordinerede politiaktion fandt sted omkring klokken 6.00 onsdag morgen i Valby. Her blev en yngre mand anholdt. Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 114e ved at have fremmet terrororganisationen Islamisk Stats virksomhed via sociale medier. 
 
”Det er yderst alvorligt, når vi anholder og sigter efter de såkaldte terrorparagraffer - også i de tilfælde, hvor de kriminelle handlinger er udøvet via sociale medier. Vi står stadig over for en længere efterforskning, og derfor håber jeg på forståelse for, at vi ikke kan gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Center for speciel efterforskning i Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise. 
 
Den anholdte vil i løbet af onsdagen blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Det er dog for tidligt på nuværende tidspunkt at sige noget nærmere om tidspunkt for fremstillingen. Anklageren vil i forbindelse med grundlovsforhøret anmode om lukkede døre.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.