Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

20. juni 2022 13:07

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

Efter en intensiv efterforskning slog Københavns Politi i dag til på fem adresser, som den 42-årige anholdte har tilknytning til. Der er tale om adresser i Hellerup, Gribskov, Halsnæs, Sorø og i København, hvor manden blev anholdt. Der blev foretaget ransagninger alle fem steder.

Den anholdte mistænkes for i flere tilfælde at have bedraget investorer til at betale store millionbeløb i den tro, at de investerede i konkursboer.

”Efter en anmeldelse fra et konkursbo har vi gravet os ned i materialet. Det peger på, at den sigtede har lovet et stort og sikkert afkast ved investeringer i konkursboer, men i virkeligheden ikke har ført investeringerne videre som aftalt,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi.

Politiet mangler stadig at gennemgå en større mængde materiale i sagen, men allerede nu tegner der sig et mønster i, hvordan bedragerierne er foregået.

”Det er vores opfattelse, at investor A har indbetalt nogle penge til gerningsmanden. Investor B har gjort det samme, men de penge er derefter udbetalt til investor A for at foregive, at der er sket et afkast. Denne fremgangsmåde er fortsat med flere investorer, indtil der nu mangler et større millionbeløb,” fortæller Peter Reisz.

Den anholdte er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og fremstilles med krav om varetægtsfængsling i grundlovsforhør senere i dag.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på tlf. 5121 2986.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. juni 2022

Københavns Politi

Ransagning hos Tour de France-cykelhold

På baggrund af en retsanmodning fra de franske myndigheder har Københavns Politi i morges gennemført en ransagning hos cykelholdet Bahrain Victorious på holdets hotel i Brøndby.

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

16. juni 2022

Københavns Politi

Brite idømt halvandet års fængsel for dødelig skibskollision

To danske søfolk mistede livet efter en skibskollision den 13. december sidste år. I dag blev en 30-årig brite idømt halvandet års fængsel – bl.a. for uagtsomt manddrab.

Forslag