Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

13. januar 2023 13:28

Mand sigtet for omfattende tyveri af motorcykler

Københavns Politi anholdt torsdag en 35-årig mand. Han er sigtet for tyveri af mindst syv Harley Davidson-motorcykler i perioden august 2020 til august 2022.

Flere adresser blev ransaget i forbindelse med anholdelsen. Her fandt politiet en mængde dele fra Harley Davidson-motorcykler samt flere elcykler og elløbehjul, som også menes at være stjålet.

Det samlede udbytte fra tyverierne er anslået til 2,5 millioner kroner.

Den 35-årige er desuden sigtet for at forvolde fare for andre ved i et enkelt tilfælde at have deaktiveret bremserne på en motorcykel i forsøget på at stjæle den. Det blev dog opdaget af ejeren.

”Det er en omfattende sag alene på grund af værdien af de stjålne motorcykler, men også fordi tyverierne er foregået gennem flere år. Derfor har vi haft en længerevarende efterforskning, der nu ser ud til at have båret frugt,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Tyverierne er foregået ved, at motorcyklerne er blevet brudt op og kortsluttet, og i flere tilfælde er der manipuleret med det indbyggede elektroniske sikkerhedssystem.

”Det kan kun være gjort af en gerningsmand med indgående kendskab til netop den type motorcykler, og det har naturligvis indgået som en central del af efterforskningen,” siger Peter Reisz.

Ejerne har primært været udenlandske turister indlogeret på hoteller i København samt enkelte beboere i Storkøbenhavn.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.