Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. april 2019 16:58

Midlertidigt forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer i København

Københavns Politi har tirsdag givet Stram Kurs et midlertidigt forbud mod at demonstrere i København. Forbuddet gælder foreløbigt til tirsdag 23. april kl. 16.

Københavns Politi har tirsdag meddelt Stram Kurs ved Rasmus Paludan et midlertidigt forbud mod at demonstrere eller foretage lignende aktiviteter i Københavns Politikreds. Baggrunden er, at nye demonstrationer vurderes at indebære fare for den offentlige fred, jf. politilovens § 7, stk. 4 og grundlovens § 79.

Forbuddet gælder foreløbigt til tirsdag den 23. april 2019 kl. 16.00. Grundlaget for forbuddet vil løbende blive vurderet og vil blive ophævet, så snart der ikke længere er fare for den offentlige fred.

Københavns Politi vurderer, at nye demonstrationer fra Stram Kurs’ vil indebære konkret og nærliggende fare for den offentlige fred, samt for enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed.

Baggrunden er de uroligheder, som Stram Kurs’ demonstrationer gennem de seneste dage har givet anledning til både i København og på Vestegnen, samt det forhold, at den offentlige dialog om partiets planlagte demonstrationsaktiviteter har eskaleret den aktuelle situation, da det har fået uromagere til at mobilisere sig.

Det bemærkes, at urolighederne i et vist omfang ligeledes ses at være rettet mod politiet, hvilket komplicerer den sikkerhedsmæssige løsning omkring afvikling af demonstrationer af denne karakter. For indeværende er der derfor samlet set behov for ro om Stram Kurs’ demonstrationsaktiviteter.

 

Vi holder en kort pressebriefing ved chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov ved Politigårdens bagside kl. 18. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.