Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. maj 2020 10:34

Ni anholdt i koordineret aktion mod bandemiljøet

Københavns Politi har onsdag aften anholdt ni personer i alderen 21-26 år på flere adresser i Hovedstadsområdet. De er sigtet for medvirken til tre drabsforsøg og flere tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse som led i den verserende bandekonflikt.

Drabsforsøgene fandt sted den 3. april på Gadelandet i Husum og den 25. og 27. maj i Hvidovre. Alle tre drabsforsøg er sket som en del af den verserende bandekonflikt, og flere af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – resten har relationer til bandemiljøet.

De første anholdelser skete i forbindelse med, at politiet onsdag aften afværgede et drabsforsøg i Hvidovre. De mistænkte forsøgte at køre fra politiet i en bil, men mistede herredømmet over den og kørte ind i et hus på Strandby Allé. 

Beboerne i huset er ikke kommet noget til, men har naturligvis fået en alvorlig forskrækkelse.

»Som led i en længere efterforskning fik vi efterretninger om, at der blev planlagt et attentat. Derfor slog vi til mod bilen og efterfølgende mod flere adresser, hvor flere af de mistænkte opholdt sig. Vi håber selvfølgelig, at anholdelserne vil lægge en dæmper på den aktuelle bandekonflikt,« siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi. 

Personerne i bilen forsøgte at flygte fra stedet, men to af dem blev anholdt i nærheden. I den forulykkede bil fandt politiet en maskinpistol, en pistol og en del ammunition. En tredje stak af til fods.

»Ham leder vi efter nu. Vi kender hans identitet, og vi opfordrer ham til at melde sig selv,« siger Knud Hvass.

Yderligere syv personer blev efterfølgende anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Københavns Politi forventer yderligere anholdelser i sagerne.

De ni anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg efter kl. 12. Et mere præcist tidspunkt vil blive meldt ud på Twitter. Der vil blive begæret lukkede døre.

Til medierne: For yderligere information, kontakt vicepolitiinspektør Knud Hvass på 5133 2689.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. november 2020

Københavns Politi

Lange fængselsstraffe for smugling af 100 kg kokain

Fire mænd - en russisk statsborger og tre lettiske statsborgere - er i dag blevet dømt for at smugle et stort parti kokain ind i landet fra containerskibet Duncan Island.

27. november 2020

Københavns Politi

To år og tre måneders fængsel for organiseret smugling af narkotika til Sverige

En 34-årig kvinde har erkendt sin rolle i et netværk af personer, der har stået bag organiseret smugling af skunk fra Danmark til Sverige siden 2018.

24. november 2020

Københavns Politi

Syv mænd dømt for organiseret kokainsmugling

Syv mænd i alderen 24 til 47 år er i dag blevet idømt fængselsstraffe på mellem 8 og 15 år for at have indsmuglet 127 kilo kokain fra Holland til Danmark.