Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

2. marts 2021 10:54

Ni personer anholdt for forsøg på indsmugling af store mængder hård narkotika

Ved en større indsats koordineret imellem tyske toldmyndigheder og dansk politi blev ni personer mandag anholdt og sigtet for forsøg på indsmugling af 325 kilo kokain.

Særlig Efterforskning Øst (SEØ) ved Københavns Politi anholdt mandag aften ni personer, der i fællesskab forsøgte at afhente den store mængde kokain i en container, der tidligere på dagen var blevet leveret til et firma i Hedehusene vest for København. Containeren var ankommet til Danmark med skib fra Bremerhaven i Tyskland og blev leveret i Københavns Frihavn.  

Politiindsatsen blev iværksat på baggrund af et tip fra tyske toldere, som i sidste uge fandt og beslaglagde 325 kilo kokain i Bremerhaven. Kokainen var sendt med container fra Brasilien, og slutdestinationen var en virksomhed i Hedehusene. Det skal i den forbindelse understreges, at firmaet på intet tidspunkt har været bekendt med, at containeren – ud over det indhold, som firmaet skulle have leveret – også indeholdt den omtalte kokain. 

Politiet havde containeren under opsyn og kunne derfor anholde de ni personer, efter flere af dem allerede havde skaffet sig adgang til containeren, som altså ikke længere indeholdt kokain.  

»Efter en kortvarig og meget intens efterforskning i godt samarbejde med vores tyske kolleger er det meget tilfredsstillende, at vi både får beslaglagt en meget stor mængde hård narkotika og efterfølgende kan foretage de mange anholdelser,« siger politiinspektør Mads Helios, leder af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst.   

En af de anholdte er en mandlig belgisk statsborger på 45 år, mens resten er danske statsborgere i alderen 19 - 34 år. De otte herboende personer har alle en tilknytning til det organiserede kriminelle miljø.

»325 kilo kokain repræsenterer en enorm værdi, som ville være brugt til at investere i ny kriminalitet i form af f.eks. våben, mere narkotika eller andet, der understøtter den organiserede kriminalitet. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for, at vi har forhindret de mange kilo i at ramme gaden,« siger Mads Helios. 

De ni mænd vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor der af hensyn til den fortsatte efterforskning vil blive begæret lukkede døre. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. september 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

19. september 2023

Københavns Politi

Tre personer sigtet for at købe fiktive fakturaer af hvidvasknetværk

Tre mænd er sigtet for moms- og skattesvig ved at have betalt fiktive fakturaer for ydelser, deres virksomheder aldrig har modtaget. På den måde har de unddraget staten store beløb i moms og skat.

18. september 2023

Københavns Politi

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.