Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

2. marts 2021 10:54

Ni personer anholdt for forsøg på indsmugling af store mængder hård narkotika

Ved en større indsats koordineret imellem tyske toldmyndigheder og dansk politi blev ni personer mandag anholdt og sigtet for forsøg på indsmugling af 325 kilo kokain.

Særlig Efterforskning Øst (SEØ) ved Københavns Politi anholdt mandag aften ni personer, der i fællesskab forsøgte at afhente den store mængde kokain i en container, der tidligere på dagen var blevet leveret til et firma i Hedehusene vest for København. Containeren var ankommet til Danmark med skib fra Bremerhaven i Tyskland og blev leveret i Københavns Frihavn.  

Politiindsatsen blev iværksat på baggrund af et tip fra tyske toldere, som i sidste uge fandt og beslaglagde 325 kilo kokain i Bremerhaven. Kokainen var sendt med container fra Brasilien, og slutdestinationen var en virksomhed i Hedehusene. Det skal i den forbindelse understreges, at firmaet på intet tidspunkt har været bekendt med, at containeren – ud over det indhold, som firmaet skulle have leveret – også indeholdt den omtalte kokain. 

Politiet havde containeren under opsyn og kunne derfor anholde de ni personer, efter flere af dem allerede havde skaffet sig adgang til containeren, som altså ikke længere indeholdt kokain.  

»Efter en kortvarig og meget intens efterforskning i godt samarbejde med vores tyske kolleger er det meget tilfredsstillende, at vi både får beslaglagt en meget stor mængde hård narkotika og efterfølgende kan foretage de mange anholdelser,« siger politiinspektør Mads Helios, leder af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst.   

En af de anholdte er en mandlig belgisk statsborger på 45 år, mens resten er danske statsborgere i alderen 19 - 34 år. De otte herboende personer har alle en tilknytning til det organiserede kriminelle miljø.

»325 kilo kokain repræsenterer en enorm værdi, som ville være brugt til at investere i ny kriminalitet i form af f.eks. våben, mere narkotika eller andet, der understøtter den organiserede kriminalitet. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for, at vi har forhindret de mange kilo i at ramme gaden,« siger Mads Helios. 

De ni mænd vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor der af hensyn til den fortsatte efterforskning vil blive begæret lukkede døre. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.