Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. januar 2022 13:15

Nu åbner ny nærpolitistation i Tårnby

Den 24. januar 2022 slår Københavns Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Tårnby.

Københavns Politi åbner sidst i januar en ny ekspedition for borgerhenvendelser på Kamillevej i Tårnby. Her vil borgere i åbningstiden kunne foretage anmeldelser, være i dialog med politiet og få råd og vejledning. 

»Vi ser frem til at åbne en ekspedition i Tårnby, så borgerne i området får et sted, de kan henvende sig personligt, når de vil tale med os. Ekspeditionen bliver – sammen med de ekstra betjente, vi tilfører til Tårnby – vigtige skridt til at øge trygheden i området,« siger politidirektør Anne Tønnes. 

Københavns Politi har netop tilført ekstra nærbetjente til Tårnby. De ekstra betjente har base på Kamillevej og de supplerer de patruljer, der allerede er i området. Det betyder, at politiet fremadrettet vil være mere synlige i Tårnby – også uden for åbningstiden i Ekspeditionen.  

De nye tiltag er også noget, der glæder borgmester i Tårnby Kommune Allan S. Andersen: 

»Jeg ser meget frem til åbningen af borgerekspeditionen på Kamillevej. Muligheden for at kunne henvende sig personligt og den øgede synlighed er noget, mange borgere har efterspurgt,« siger Allan S. Andersen. 

Københavns Politi har et ønske om at fejre åbningen af nærpolitistationen med borgere og erhvervsdrivende i området, men pga. den aktuelle coronasituation er fejringen udskudt til foråret. 

 

Vi har taget borgerne med på råd

Som en del af den politiske flerårsaftale for politiet, der blev indgået mellem forligspartierne på Christiansborg for et års tid siden, blev det besluttet, at der på landsplan skal etableres 20 nye nærpolitistationer. En af dem blev placeret i Tårnby Kommune, hvor valget er faldet på Kamillevej 3, da bl.a. nærpolitiet på Amager allerede har til huse her. 

I løbet af året har der været et større arbejde i gang for at ombygge lokalerne for at sikre de bedst tænkelige forhold for borgerne. Der er bl.a. bygget skranker og et venteområde.

Ekspeditionen kommer til at have åbent for borgerhenvendelser 15 timer om ugen. For at sikre, at det bliver på de tidspunkter, der passer borgerne bedst, har vi bedt om input i vores borgerråd. Københavns Politis borgerråd blev etableret i sommeren 2021 og vi har i løbet af det første halve år inviteret borgere i Tårnby til at give deres besyv med til, hvordan vi sammen kan øge trygheden i området. 

På baggrund af bidrag fra borgerne i borgerrådet – og på baggrund af vores erfaringer fra ekspeditionen på Hovedbanegården – er det besluttet, at ekspeditionen vil have åbent for borgerhenvendelser mandage kl. 15-20, onsdage kl. 12-17 og fredage kl. 15-20. Åbningstiderne vil blive evalueret efter et halvt år. 

Adressen for nærpolitistationen er: Kamillevej 3, 2770 Tårnby. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.