Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

6. oktober 2020 15:20

Omfattende politiaktion mod hvide bude

Ni personer fra bandemiljøet er anholdt og sigtet for salg af narkotika i Hovedstadsområdet.

Københavns Politi har tirsdag anholdt otte mænd i alderen 17-22 år samt en kvinde på 19 år i en koordineret aktion. De er alle sigtet for salg og distribution af kokain. 

Særlig Efterforskning Øst (SEØ) gennemførte aktionen i samarbejde med andre enheder i Københavns Politi. Ni adresser i tre forskellige politikredse på Sjælland blev ransaget i forbindelse med anholdelserne. 

Aktionen er kulminationen på en efterforskning rettet mod en københavnsk bandegruppering, der efter politiets opfattelse blandt andet har skaffet sig penge som såkaldte ”hvide bude”, dvs. at de har solgt narkotika på bestilling til kunder i Hovedstadsområdet. 

»Anholdelsesaktionen forløb som planlagt, og vi er tilfredse med, at vi har ramt en bandegruppering, der har forsynet det storkøbenhavnske marked med hård narkotika,« siger operativ leder i Særlig Efterforskning Øst, vicepolitiinspektør Torben Henriksen.

Sekd af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 7. oktober kl. 09.30 i Retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Til medierne: For yderligere informationer, kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 2542 6152.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.