Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. september 2020

Opholdsforbud i dele af Kødbyen

Stigende smittetal betyder, at der fra torsdag bliver indført et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i dele af Kødbyen, hvor vi har set en tendens til, at gæster i nattelivet stimler sammen. Samtidig bliver Vestergade og en del af Gothersgade advarselszoner.

Som led i indsatsen for at få nedbragt smittetallet i København indfører Københavns Politi endnu et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud. 

Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne, og gælder fra torsdag den 17. september foreløbigt til den 23. september. Det træder i kraft kl. 22, hvor barer og restauranter fra i dag er blevet pålagt at lukke, og gælder til kl. 02. 

Politiet har gennem en længere periode haft et særligt fokus på områder i byen, hvor mange mennesker forsamles for at feste – bl.a. i Kødbyen. Som konsekvens af det stigende smittetal, den nye grænse for forsamlinger – der i Hovedstadsområdet er sat ned fra 100 til 50 – og de tidligere lukketider for beværtninger, har Københavns Politi nu vurderet, at der er behov for at sætte markant ind med et opholdsforbud, for at sikre, at reglerne bliver overholdt. 

»Vi står fortsat i en alvorlig situation med et højt smittetal i København. Derfor bliver vi også nødt til at sætte konsekvent ind de steder, hvor der er stor risiko for smittespredning. I Kødbyen har der været en tendens til, at mange stimler sammen på udearealerne og efterhånden som alkoholpromillen er røget op, er ansvarligheden gået ned. Derfor har vi vurderet det nødvendig med et opholdsforbud, så festen ikke rykker udenfor, når serveringsstederne lukker kl. 22,« siger politidirektør Anne Tønnes. 

Københavns Politi fortsætter med at være markant til stede i aften- og nattetimerne henover weekenden.

»Vores patruljer vil i de kommende dage sikre, at de nye restriktioner bliver overholdt, og vi er særligt opmærksomme på større forsamlinger og fester i det offentlige rum, herunder piratfester,« siger Anne Tønnes. 

Nye advarselszoner i Indre By

Foruden opholdsforbuddet i dele af Kødbyen etablerer Københavns Politi nye advarselszoner i Vestergade og en del af Gothersgade, hvor der ligger mange beværtninger, og hvor mange mennesker derfor ofte færdes i aften- og nattetimerne.    

Advarselszoner er områder, som politiet holder ekstra øje med. På listen er også Kongens Have, dele af Fælledparken, Islands Brygge, Dronning Louises Bro og området ved Sandkaj og Göteborg Plads. 


Fakta om opholdsforbuddet

Opholdsforbuddet gælder i områderne markeret mellem bygningerne, dvs. Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne. Det træder i kraft torsdag den 17. september og løber foreløbigt til den 23. september i tidsrummene kl. 22-02. 

 

Kort over Kødbyen

Opholdsforbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i områderne. Almindelig færden som gå- og løbeture, hundeluftning etc. er dog fortsat tilladt. Der vil torsdag blive sat skilte op i områderne. Overtrædelse af det midlertidige opholdsforbud kan udløse en bøde på 2.500 kr. 

I sidste uge indførte Københavns Politi et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i to dele af Nørrebroparken. Det opholdsforbud fortsætter torsdag, fredag og lørdag i denne uge

 

Fakta om advarselszonerne

Den ene nye advarselszone dækker hele Vestergade i Indre By: 

 

Kort over Vestergade

Den anden nye advarselszone gælder den strækning af Gothersgade, der går fra Kongens Nytorv til krydset ved Kronprinsessegade og Christian IX’s gade: 

 
Kort over Gothersgade

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

18. september 2020

Københavns Politi

Første dom falder i stor narkosag

En 43-årig mand er i dag idømt fire års fængsel i en sag om omfattende indsmugling og handel med kokain – den såkaldte ’Operation Goldfinger’. 15 andre er tiltalt i sagen, som er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

17. september 2020

Københavns Politi

Københavns Politi vil have sager om opholdsforbud prøvet ved landsretten

Tre personer blev i denne uge frifundet i byretten for overtrædelse af opholdsforbuddet på Islands Brygge i april – men sagerne er så principielle, at landsretten bør have mulighed for at tage stilling til dem, mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

15. september 2020

Københavns Politi

Opholdsforbud i dele af Nørrebroparken fortsætter

Torsdag, fredag og lørdag vil der igen være periodisk opholdsforbud i dele af Nørrebroparken: Hørsholmsparken og Skateparken.

Afvis cookies