Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

22. februar 2023 13:47

Politiet forlænger visitationszone

Københavns Politi har besluttet at forlænge den visitationszone, der efter flere knivstikkerier blev etableret den 8. februar på dele af Nørrebro og i Nordvest. Zonen gælder nu frem til den 8. marts.

Efter fund af flere knive i området forlænger Københavns Politi den visitationszone, der trådte i kraft den 8. februar. Zonen dækker dele af Nørrebro og Nordvest og forlænges i yderligere 14 dage, så den nu udløber den 8. marts kl. 18.00.

Zonen blev etableret på baggrund af flere af de knivstikkerier, der har fundet sted siden den 24. december. Efterforskningen har ført til flere varetægtsfængslinger, og Københavns Politi vurderer, at hændelserne skyldes et opgør mellem to grupper af unge med tilknytning til det kriminelle miljø i det område, som zonen dækker. 

I visitationszonen har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben. Politiets øgede indsats har de seneste 14 dage resulteret i fund af ca. 20 knive, som har været gemt forskellige steder blandt andet i det offentlige rum.

”Vi har fundet en del knive i området, og for at sikre borgernes tryghed, har vi forlænget visitationszonen, og vi fortsætter dermed vores øgede tilstedeværelse og indsats. Vores formodning er, at de våben, vi nu har beslaglagt, ville kunne bruges til nye overfald, så det er godt, at de nu er væk fra gaden,” siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard.

Den forlængede visitationszone gælder i følgende område:

 

Visitationszone etableret den 8. februar 2023

 

Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Jagtvej - Lersø Parkallé - Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade - Åboulevard – Peblinge Dossering.

Beslutning om forlængelse af visitationszone i Københavns Politikreds (PDF)

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.