Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

20. august 2024 10:10

Fodbold-derby 1. september: Skærpet strafzone og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre sammenstød før og efter fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. september indfører Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har F.C. København fået påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes i op til en time efter kampen.

Kampen finder sted søndag den 1. september 2024 kl. 14 og er vurderet som en højrisikokamp, blandt andet på baggrund af den historiske rivalisering mellem de to klubber.

 

Ved tidligere kampe har der været talrige tilfælde af vold, hærværk, angreb på modstandernes fanmarch og spillerbusser. Det er desuden Københavns Politis erfaring, at højrisikofans søger konfrontation med politiet, når betjente forsøger at forhindre slagsmål og hærværk.

 

”Vores vurdering er, at de to tiltag – den skærpede strafzone og muligheden for at tilbageholde udebanefans – er effektive redskaber til at forebygge konfrontationer og sikre en festlig og fredelig kampdag for alle,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

 

Den skærpede strafzone gælder i tidsrummet den 1. september 2024 fra kl. 8.00 til kl. 22.00. Den medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

 

Den skærpede strafzone omfatter følgende område: Trianglen – Blegdamsvej - Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Lyngbyvej – Australiensvej – Sankt Kjelds Gade – Jagtvej – Østerbrogade.

 

Kort over skærpet strafzone ifm. fodboldkamp 1. september 

Derudover har Københavns Politi givet F.C. København påbud om at tilbageholde udeholdets tilskuere, der er placeret på D-tribunen, i en periode på op til 60 minutter efter kampen.

 

Hovedparten af tilskuerne bliver lukket ud af stadion umiddelbart efter slutfløjt og kan søge væk fra stadion. Så snart Københavns Politi vurderer, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, får de tilbageholdte tilskuere lov til at forlade Parken.

 

Udpegning af en skærpet strafzone i området omkring Parken i København (pdf)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger to visitationszoner i fire uger

På baggrund af den fortsatte konflikt i bandemiljøet forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 9. august 2024 - en på dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest og en, der dækker et område på Amager.

22. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

En fortsat konflikt i bandemiljøet er baggrunden for, at Københavns Politi forlænger lukningen af to rocker-/bandetilholdssteder.

9. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

Som et af flere redskaber til at dæmme op for den aktuelle konflikt mellem to bandegrupperinger indfører Københavns Politi en visitationszone på dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest og en, der dækker et område på Amager.