Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. juni 2024 13:05

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

Et tip fra en cykelejer, der havde meldt sin cykel stjålet, førte i går en patrulje frem til en adresse i Sydhavnen, hvor cykelejeren via en GPS, kunne spore sin cykel.

Det var dog noget mere end en stjålen cykel, der dukkede op på adressen. Ved den efterfølgende ransagning på stedet blev der blandt andet beslaglagt flere el-ladcykler og almindelige el-cykler, 11 i alt som alle formodes stjålet, men samtidig blev der også fundet en række kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet fra et københavnsk galleri. 

På adressen blev der truffet to mænd på henholdsvis 32 og 40 år. De blev anholdt og sigtet for groft hæleri. De to mænd er i dag blevet varetægtsfængslet i 14 dage, efter de bag lukkede døre blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.
 
Københavns Politi leder fortsat efter gerningsmændene i indbrudssagen og udsendte for nylig en efterlysning med billeder af fem mistænkte personer. I alt mistænker politiet syv mænd og en kvinde for indbruddet, men der er endnu ikke foretaget anholdelser i sagen.

”Vi er selvfølgelig interesserede i at vide, hvordan de to anholdte er kommet i besiddelse af de stjålne kunstværker, og det er en del af den omfattende efterforskning, vi har i gang i forbindelse med indbruddet,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

17. juli 2024

Københavns Politi

Hjælp til turister på jernhest

Rådet for Sikker Trafik har lavet en flyer med information om cykelreglerne på engelsk. Nærpolitiet har delt dem ud til en række hoteller i København, hvor de blev taget særdeles godt imod.

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

10. juli 2024

Københavns Politi

54-årig dømt for drabet på Hanne With

En 54-årig mand er idømt 11 år og seks måneders fængsel for drabet på Hanne With, der blev dræbt den 1. januar 1990.