Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. juni 2021 15:20

Større indhug i københavnske bandegrupperinger

Ved en koordineret indsats er seks personer fra to forskellige bandegrupperinger i dag anholdt for våbenbesiddelse.

I formiddag slog Københavns Politi til på 12 forskellige adresser hovedsageligt i København og derudover på Vestegnen og i Nordsjælland. Seks personer blev anholdt under aktionen, og desuden blev en mindreårig tilbageholdt. Den mindreårige er nu overdraget til de sociale myndigheder. 

De anholdte er mellem 15 og 23 år og er medlemmer af to forskellige bandegrupperinger, som er centreret i og omkring Vanløse. De sigtes alle for våbenbesiddelse. 

»Dagens anholdelser gør et indhug i de to grupperingers medlemmer, hvilket forhåbentlig vil skabe en øget tryghed for borgerne i de områder, hvor banderne huserer. Vi hverken kan eller vil acceptere bandekriminalitet og har derfor en målrettet og omfattende indsats mod disse kriminelle,« siger leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, Rune Nielsen. 

De anholdte bliver alle fremstillet i dommervagten torsdag den 17. juni. Der er forventning om, at dørene vil blive begæret lukket, og Københavns Politi har derfor ikke yderligere oplysninger i sagen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.