Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. april 2021 10:34

Større mængde sprængstof beslaglagt på Amager

To mænd blev søndag anholdt i en større sag, hvor der blandt andet er beslaglagt 206,4 kilo sprængstof. De mange kilo sprængstof har ikke umiddelbart været i eksplosionsfare under opbevaringen.

Under en større aktion søndag fandt efterforskere fra Grænsecenter Øresund under Københavns Politi 206,4 kilo sprængstof i et skur i Sundbyerne på Amager. To mænd på 21 og 54 år blev i forbindelse med aktionen anholdt og bl.a. sigtet for besiddelse af sprængstof under særligt skærpende omstændigheder.

”Vi har beslaglagt en historisk stor mængde sprængstof, som vi selvfølgelig er meget lettede over, ikke længere er i kriminelle hænder. Der har ikke umiddelbart været en fare for naboer til det sted, sprængstoffet blev opbevaret, men sådan noget ligger man jo ikke inde med for sjov. Det er en meget alvorlig sag,” siger leder af Grænsecenter Øresund, politiinspektør Henrik Andersen. 

 

Det er ikke vurderingen, at der har været en umiddelbar eksplosionsfare i forbindelse med opbevaringen, men der vil altid være en potentiel risiko i forbindelse med flytning og håndtering af sprængstof i denne mængde. Dette skete dog uden problemer i går aftes. 

Grænsecenter Øresund blev etableret den 1. april 2020 for at imødegå grænseoverskridende kriminalitet på tværs af netop Øresund. Den specifikke forbindelse til Sverige er det dog ikke muligt at gå nærmere ind på. 

”Efterforskningen fortsætter, så jeg kan ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger Henrik Andersen. 

De to mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret mandag kl. 11.00. Her vil anklageren anmode om, at det sker for lukkede døre. 

 

For yderligere spørgsmål fra pressen, kontakt Henrik Andersen på tlf. 3069 0591. 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

24. november 2021

Københavns Politi

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.

18. november 2021

Københavns Politi

Beskyt dit hjem mod indbrud

Antallet af indbrud i private hjem er fortsat lavere i Københavns Politikreds end før corona-pandemien ramte, men med de mørkere måneder for døren er det en god idé at sætte fokus på indbrudsforebyggelsen derhjemme. For der er flere ting, man selv kan gøre.

17. november 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

Politiet vurderer, at der udspiller sig en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø. Som led i at dæmme op for konflikten opretter Københavns Politi to visitationszoner: en i Brønshøj og en, der omfatter dele af Nørrebro, København NV og Ydre Østerbro.