Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. september 2020

Stor politiaktion mod organiseret indsmugling af narkotika

Københavns Politi anholdt mandag otte personer, der mistænkes for at stå bag organiseret indsmugling og distribution af ca. 40 kg. kokain.

Syv mænd i alderen fra 22 til 37 år og en 18-årig kvinde blev anholdt, da Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i går slog til i en større aktion i Hovedstadsområdet.

De otte personer sigtes for indsmugling og videre distribution af ca. 40 kg. kokain. Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning af 11 adresser på tværs af de sjællandske politikredse. Ved ransagningerne blev der blandt andet fundet 1,5 kg kokain, en pistol, et større kontantbeløb og diverse udstyr til håndtering af narkotika.

Anholdelsesaktionen er kulminationen på en længerevarende efterforskning, og på baggrund af den efterforskning er det politiets opfattelse, at netværket har stået bag omfattende indsmugling og distribution af hård narkotika til det danske marked. 

”Efterforskningen har været et langt sejt træk, og vi er naturligvis godt tilfredse med anholdelsesaktionen, der forløb som planlagt. Aktionen betyder, at vi nu har taget endnu et netværk, der forsyner det danske marked med hård narkotika, ud af drift,” siger operativ leder i Særlig Efterforskning Øst, vicepolitiinspektør Torben Henriksen.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 15. september kl. 11.30 i Retten i Glostrup med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.

Pressens henvendelser kan ske til vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 2542 6152.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

18. september 2020

Københavns Politi

Første dom falder i stor narkosag

En 43-årig mand er i dag idømt fire års fængsel i en sag om omfattende indsmugling og handel med kokain – den såkaldte ’Operation Goldfinger’. 15 andre er tiltalt i sagen, som er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

17. september 2020

Københavns Politi

Opholdsforbud i dele af Kødbyen

Stigende smittetal betyder, at der fra torsdag bliver indført et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i dele af Kødbyen, hvor vi har set en tendens til, at gæster i nattelivet stimler sammen. Samtidig bliver Vestergade og en del af Gothersgade advarselszoner.

17. september 2020

Københavns Politi

Københavns Politi vil have sager om opholdsforbud prøvet ved landsretten

Tre personer blev i denne uge frifundet i byretten for overtrædelse af opholdsforbuddet på Islands Brygge i april – men sagerne er så principielle, at landsretten bør have mulighed for at tage stilling til dem, mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Afvis cookies