Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. januar 2023 11:40

Syv anholdt - solgte hash fra to boder på Christiania

Københavns Politi gennemførte tirsdag morgen en målrettet og koordineret aktion, hvor syv personer blev anholdt og sigtet for at stå bag organiseret hashsalg på Christiania. De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag sigtet for salg af 30-37 kg hash på baggrund af ikke under i alt 10.000 handler.

Siden efteråret 2022 har Københavns Politi efterforsket en gruppe personer med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street. 
 
Det førte i går til, at syv personer, alle mænd i alderen 17 til 36 år, blev anholdt, og at seks adresser i Storkøbenhavn samt én i Jylland blev ransaget. Ransagningerne medførte fund af et større kontantbeløb. De anholdte er blevet sigtet for salg af mellem 30 og 37 kg hash på baggrund af ikke under 10.000 handler.
 
”Aktionen i går er en del af vores løbende og målrettede indsats mod den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. Vi mistænker, at de anholdte er en del af et kriminelt miljø med tydelige tråde til kriminelle grupper, der tjener penge på den ulovlige hashhandel,” siger politiinspektør og leder af Center for Borgertryghed i Københavns Politi Tommy Laursen.

En af de anholdte er en 17-årig dreng. 

”Vi har den seneste tid anholdt en række unge under 18 år, som har taget del i den organiserede hashhandel i Pusher Street. Det tegner et tydeligt billede af, at de personer, som tjener pengene på hashsalget, på kynisk vis ansætter socialt udsatte og unge mennesker, som dermed bliver en del af de kriminelle miljøer,” siger Tommy Laursen. 

Alle syv anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag med krav om varetægtsfængsling. To af de syv mænd er i forvejen hhv. varetægtsfængslet og under afsoning for salg af hash på Christiania. 

Københavns Politi har endnu en mistænkt, som søges til sagen.
 
Til medier: For yderligere information kontakt politiinspektør Tommy Laursen på tlf. 9350 0200.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.