Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

11. januar 2022 15:08

Seks personer fra bandemiljøet anholdt i våbensag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt seks mænd fra bandemiljøet i en sag om besiddelse af skydevåben.

NSK logo

OPDATERING 15/3-22: Det har af en tidligere version af pressemeddelelsen fremgået, at der var syv anholdte. Retteligt blev seks personer anholdt, hvilket nu er rettet. Samtidig fremgik det, at de anholdte alle var danske statsborgere. En af de anholdte er dog udenlandsk statsborger hvilket også er rettet. Vi beklager fejlene.

 

De seks mænd blev anholdt ca. kl. 11.00, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog til i en sag om besiddelse af skydevåben. Der er tale om fem danske statsborgere og en udenlandsk statsborger i alderen 20 til 24 år,* som er tilknyttet en bandegruppering.

Anholdelserne sker efter en relativ kort, men intensiv efterforskning, der er foretaget i tæt samarbejde med de svenske myndigheder igennem grænsesamarbejdet mellem dansk politi og retshåndhævende myndigheder i Sverige. De anholdte har efter politiets opfattelse været involveret i smugling og besiddelse af skydevåben.

Dagens anholdelser, der blev foretaget i København, forløb udramatisk. I forbindelse med anholdelserne er der foretaget flere ransagninger.

”I efterforskningen har der været et meget tæt og effektivt samarbejde mellem svenske myndigheder og dansk politi, og vi kan i NSK med glæde konstatere, at det samarbejde og den konkrete efterforskning nu har ført til anholdelserne af de seks mænd,” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Der venter et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og samarbejdet med de svenske myndigheder vil fortsætte. Det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret onsdag den 12. januar 2022. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

For yderligere kommentarer kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.

 

*I første udgave af denne pressemeddelelse stod der 20 - 23 år. De anholdte er retteligt mellem 20 og 24 år. Vi beklager fejlen. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

12. august 2022

Københavns Politi

Politi til mistænkt til knivstikkeri på Vesterbro: Meld dig selv

I en sag, hvor en 29-årig mand blev stukket med kniv, opfordrer Københavns Politi nu en af de tre gerningsmænd til at melde sig selv. To andre mistænkte er allerede varetægtsfængslet.

11. august 2022

Københavns Politi

25-årig mand varetægtsfængslet for at tvinge fodboldfans til at udlevere tøj

I et grundlovsforhør er en 25-årig mand blevet varetægtsfængslet i 20 dage for flere tilfælde af ulovlig tvang mod FCK-fans søndag den 7. august.

10. august 2022

Københavns Politi

Syv sager om vold mod tjenestemænd efter fodboldkamp

Søndagens fodboldkamp mellem F.C. København og Brøndby IF har foreløbig ført til syv sager om vold mod tjenestemænd, to voldssager, en sag om flere røveri-forhold og en hærværkssag. Flere er sigtet, men politiet leder fortsat efter yderligere gerningsmænd.

Forslag