Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

11. januar 2022 15:08

Seks personer fra bandemiljøet anholdt i våbensag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt seks mænd fra bandemiljøet i en sag om besiddelse af skydevåben.

NSK logo

OPDATERING 15/3-22: Det har af en tidligere version af pressemeddelelsen fremgået, at der var syv anholdte. Retteligt blev seks personer anholdt, hvilket nu er rettet. Samtidig fremgik det, at de anholdte alle var danske statsborgere. En af de anholdte er dog udenlandsk statsborger hvilket også er rettet. Vi beklager fejlene.

 

De seks mænd blev anholdt ca. kl. 11.00, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog til i en sag om besiddelse af skydevåben. Der er tale om fem danske statsborgere og en udenlandsk statsborger i alderen 20 til 24 år,* som er tilknyttet en bandegruppering.

Anholdelserne sker efter en relativ kort, men intensiv efterforskning, der er foretaget i tæt samarbejde med de svenske myndigheder igennem grænsesamarbejdet mellem dansk politi og retshåndhævende myndigheder i Sverige. De anholdte har efter politiets opfattelse været involveret i smugling og besiddelse af skydevåben.

Dagens anholdelser, der blev foretaget i København, forløb udramatisk. I forbindelse med anholdelserne er der foretaget flere ransagninger.

”I efterforskningen har der været et meget tæt og effektivt samarbejde mellem svenske myndigheder og dansk politi, og vi kan i NSK med glæde konstatere, at det samarbejde og den konkrete efterforskning nu har ført til anholdelserne af de seks mænd,” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Der venter et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og samarbejdet med de svenske myndigheder vil fortsætte. Det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret onsdag den 12. januar 2022. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

For yderligere kommentarer kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.

 

*I første udgave af denne pressemeddelelse stod der 20 - 23 år. De anholdte er retteligt mellem 20 og 24 år. Vi beklager fejlen. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

16. maj 2023

Københavns Politi

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner

Fra den 1. juni 2023 bliver ikke-nødvendig kørsel forbudt i nattetimerne på flere gader i nattelivszonerne. Borgere, der bor i nattelivszonerne, bliver ikke omfattet af forbuddet. Derudover ændres nattelivszonen i Vestergade, så den inkluderer mere af Nørregade samt et område ved Vester Voldgade.

Forslag