Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

11. januar 2022 15:08

Seks personer fra bandemiljøet anholdt i våbensag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt seks mænd fra bandemiljøet i en sag om besiddelse af skydevåben.

NSK logo

OPDATERING 15/3-22: Det har af en tidligere version af pressemeddelelsen fremgået, at der var syv anholdte. Retteligt blev seks personer anholdt, hvilket nu er rettet. Samtidig fremgik det, at de anholdte alle var danske statsborgere. En af de anholdte er dog udenlandsk statsborger hvilket også er rettet. Vi beklager fejlene.

 

De seks mænd blev anholdt ca. kl. 11.00, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog til i en sag om besiddelse af skydevåben. Der er tale om fem danske statsborgere og en udenlandsk statsborger i alderen 20 til 24 år,* som er tilknyttet en bandegruppering.

Anholdelserne sker efter en relativ kort, men intensiv efterforskning, der er foretaget i tæt samarbejde med de svenske myndigheder igennem grænsesamarbejdet mellem dansk politi og retshåndhævende myndigheder i Sverige. De anholdte har efter politiets opfattelse været involveret i smugling og besiddelse af skydevåben.

Dagens anholdelser, der blev foretaget i København, forløb udramatisk. I forbindelse med anholdelserne er der foretaget flere ransagninger.

”I efterforskningen har der været et meget tæt og effektivt samarbejde mellem svenske myndigheder og dansk politi, og vi kan i NSK med glæde konstatere, at det samarbejde og den konkrete efterforskning nu har ført til anholdelserne af de seks mænd,” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Der venter et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og samarbejdet med de svenske myndigheder vil fortsætte. Det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret onsdag den 12. januar 2022. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

For yderligere kommentarer kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.

 

*I første udgave af denne pressemeddelelse stod der 20 - 23 år. De anholdte er retteligt mellem 20 og 24 år. Vi beklager fejlen. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.