Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

24. november 2021 17:06

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.

Våbenkøbet fandt sted den 11. december 2019 i indkøbscenteret Fields på Amager. Her købte den nu 26-årige mand to pistoler, to lyddæmpere samt 750 patroner af en hemmelig politiagent.

Kort efter slog politiet til i en koordineret aktion, hvor begge mænd blev anholdt.

Den 4. november 2021 blev den 26-årige i Københavns Byret kendt skyldig i forsøg på terror ved at have planer om at begå en eller flere terrorhandlinger i Danmark eller i udlandet. I dag afgjorde et nævningeting, at han skal straffes med ti års fængsel.

Anklagemyndigheden havde også tiltalt den 27-årige for forsøg på terror, men den 4. november blev han frifundet og i stedet kendt skyldig for i forening med den 26-årige at have købt de to pistoler. Han blev i dag straffet med to år og ni måneders fængsel og en advarsel om udvisning.

»Med køb af våben og ammunition er det alvorlige planer, der indgår i sagen. Grundlæggende er jeg tilfreds med dommene og særligt med politiets efterforskning, som førte til, at de to mænds planer mislykkedes,« siger senioranklager Line Steffensen fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den 26-årige ankede dommen på ti års fængsel på stedet, mens den 27-årige udbad sig betænkningstid.

Ved anholdelsesaktionen i december 2019 blev i alt 21 personer anholdt, og anholdelserne har ført til flere terrorsager. Ud over sagen, der er faldet dom i i dag, er en sag om forsøg på at skaffe sprængstoffer til en terrorhandling netop gået i gang ved Københavns Byret. Derudover blev en 31-årig mand med gambiansk baggrund den 18. marts ved Retten i Odense idømt to års fængsel og udvist for bestandigt for at opildne til terror og forsøg på terrorfinansiering.

Til medier: For yderligere spørgsmål, kontakt senioranklager Line Steffensen på tlf. 4174 0447.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

3. december 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

For at sikre trygheden efter flere voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø opretter Københavns Politi fra i dag to visitationszoner: En i Tingbjerg/Husum og en, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

3. december 2021

Københavns Politi

Flere eksempler på spritkørsel i delebiler

Københavns Politi har den seneste tid sigtet flere for at køre spritkørsel i delebiler om natten, og har derfor skærpet fokus på problematikken. Rådet for Sikker Trafik ser med bekymring på udviklingen.

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.