Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. marts 2021 11:11

To anholdt for organiseret tyveri fra tøjcontainere

To polske statsborgere blev søndag aften anholdt og sigtet for systematisk at have stjålet fra velgørende organisationers tøjcontainere flere steder på Sjælland og Falster.

Københavns Politi

Efter en større efterforskning blev de to polske statsborgere søndag aften anholdt og sigtet for organiseret tyveri fra velgørende organisationers containere med tøj og sko, som efterfølgende er smuglet ud af landet. To yderligere personer er fortsat på fri fod og efterlyses via de polske myndigheder. 

”Vi håber, at vi med søndagens aktion har sat en stopper for de omfattende tyverier, som i en periode har plaget flere velgørende organisationer,” siger leder af tyverisektionen i Københavns Politi, politikommissær Nicklas Stage Poulsen. 

 

Københavns Politi

De to mænd på 26 og 27 år blev anholdt i Roskilde, umiddelbart efter at de havde tømt flere tøjcontainere for sække med tøj. Anholdelsen skete efter en større efterforskning med støtte fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og assistance fra grænsekontrollen ved Øresund og i Gedser. 

Efterforskerne har i et stykke tid fulgt gerningsmændene og har i den forbindelse knyttet dem til en lang række tyverier fra indsamlingscontainere. Gerningsmændene er flere gange observeret køre ind i landet på en søndag, hvor de gennem halvandet døgn udelukkende har beskæftiget sig med tyverier, før de igen er kørt ud af landet med bilerne fulde af tøj. To yderligere mistænkte, som tidligere i efterforskningen er observeret, efterlyses nu via de polske myndigheder. 

Ved søndagens aktion og i forbindelse med den foregående efterforskning er der konfiskeret mere end 4,8 tons tøj til en værdi af ca. 45.000 kroner. 

De to bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret mandag.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.