Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. marts 2021 11:11

To anholdt for organiseret tyveri fra tøjcontainere

To polske statsborgere blev søndag aften anholdt og sigtet for systematisk at have stjålet fra velgørende organisationers tøjcontainere flere steder på Sjælland og Falster.

Københavns Politi

Efter en større efterforskning blev de to polske statsborgere søndag aften anholdt og sigtet for organiseret tyveri fra velgørende organisationers containere med tøj og sko, som efterfølgende er smuglet ud af landet. To yderligere personer er fortsat på fri fod og efterlyses via de polske myndigheder. 

”Vi håber, at vi med søndagens aktion har sat en stopper for de omfattende tyverier, som i en periode har plaget flere velgørende organisationer,” siger leder af tyverisektionen i Københavns Politi, politikommissær Nicklas Stage Poulsen. 

 

Københavns Politi

De to mænd på 26 og 27 år blev anholdt i Roskilde, umiddelbart efter at de havde tømt flere tøjcontainere for sække med tøj. Anholdelsen skete efter en større efterforskning med støtte fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og assistance fra grænsekontrollen ved Øresund og i Gedser. 

Efterforskerne har i et stykke tid fulgt gerningsmændene og har i den forbindelse knyttet dem til en lang række tyverier fra indsamlingscontainere. Gerningsmændene er flere gange observeret køre ind i landet på en søndag, hvor de gennem halvandet døgn udelukkende har beskæftiget sig med tyverier, før de igen er kørt ud af landet med bilerne fulde af tøj. To yderligere mistænkte, som tidligere i efterforskningen er observeret, efterlyses nu via de polske myndigheder. 

Ved søndagens aktion og i forbindelse med den foregående efterforskning er der konfiskeret mere end 4,8 tons tøj til en værdi af ca. 45.000 kroner. 

De to bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret mandag.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. marts 2023

Københavns Politi

23-årig tiltalt for skyderiet i Field's

I sagen om skyderiet i Field’s den 3. juli 2022 har Københavns Politis anklagemyndighed rejst tiltale mod en 23-årig mand. Han er blandt andet tiltalt for tre drab og flere drabsforsøg.

29. marts 2023

Københavns Politi

Syv mænd kræves varetægtsfængslet for salg af omkring to ton hash

I alt syv mænd i alderen 27-62 år blev tirsdag anholdt i en større sag om organiseret hashhandel i Pusher Street på Christiania.

28. marts 2023

Københavns Politi

Anholdt for at svindle ældre - gik især efter Aase og Hjørdis

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. En 23-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag.

Forslag