Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

3. oktober 2024 08:46

To fremstilles i grundlovsforhør efter eksplosioner nær ambassade

To af de personer, Københavns Politi onsdag anholdt i forbindelse med to eksplosioner nær den israelske ambassade, bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør. En tredje person, der også blev anholdt i går, er blevet løsladt.

På baggrund af en omfattende efterforskning af de to eksplosioner, der natten til onsdag fandt sted i nærheden af Israels ambassade i Hellerup, anholdt Københavns Politi i går tre unge mænd.

 

Kort efter hændelsen blev en 19-årig mand anholdt i nærheden af gerningsstedet – han er efterfølgende blevet løsladt. Kort før kl. 12 blev en 16-årig dreng og en 19-årig mand anholdt i et tog på Københavns Hovedbanegård. De er begge svenske statsborgere og vil i dag kl. cirka 11 blive fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret. De er sigtet for at være i besiddelse af håndgranater og for at have bragt dem til sprængning.

 

”Det er en alvorlig sag, og vi er fortsat i gang med efterforskningen af den. Det er endnu for tidligt for os at udtale os nærmere om et muligt motiv i sagen, men det indgår selvfølgelig i vores arbejde at få klarlagt, om målet var den israelske ambassade,” siger vicepolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politi.

 

Af hensyn til den videre efterforskning af sagen vil anklagemyndigheden begære lukkede døre ved dagens grundlovsforhør. Derfor har Københavns Politi for nuværende ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

3. oktober 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af rocker-/bandetilholdssted

En fortsat konflikt i bandemiljøet er baggrunden for, at Københavns Politi forlænger lukningen af et rocker-/bandetilholdssted i Københavns nordvestkvarter.

20. september 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger to visitationszoner i yderligere fire uger

Det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en bandekonflikt, og for at sikre trygheden for borgerne i de berørte områder har Københavns Politi besluttet at forlænge to visitationszoner.

19. september 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af rocker-/bandetilholdssted

En fortsat konflikt i bandemiljøet er baggrunden for, at Københavns Politi forlænger lukningen af et rocker-/bandetilholdssted i Københavns nordvestkvarter. Samtidig udløber lukningen af et andet.