Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. april 2024 16:07

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

Den 22. januar 2023 omkring klokken 18.30 ankom den 54-årige mand til parkeringspladsen foran Dragør Fort. Her blev han ifølge dommen overfaldet af de to 29-årige mænd, som stak ham syv gange med en kniv, tildelte ham mindst 11 slag med en hammer og slog og sparkede ham talrige gange.

Offeret døde på stedet af sine skader, og de to gerningsmænd flygtede efterfølgende fra stedet, men blev anholdt i dagene efter drabet. 

De to 29-årige mænd har nægtet sig skyldige i drab, men på baggrund af overvågningsbilleder, tekniske beviser og vidneudsagn har retten tilsidesat deres forklaringer og fundet dem skyldige

”De to drabsdømte havde erkendt medvirken til henholdsvis grov vold og grov vold under særdeles skærpende omstændigheder, og begge hævdede, at det blot var meningen, at den 54-årige skulle have en lærestreg i form af et overfald – men retten har fundet, at overfaldet var så voldsomt, at gerningsmændene må have vidst, at han ville dø af sine skader,” siger anklager Alexander Scheel.

Det står klart, at overfaldet bunder i en strid mellem drabsofferet og en af de øvrige dømte, en 57-årig mand. Retten har fundet det bevist, at han søgte hjælp hos to mænd på 51 år, hvoraf den ene er bandemedlem, og bad dem finde nogen, der kunne overfalde den 54-årige mand.

Det 51-årige bandemedlem tog derefter kontakt til de to 29-årige, som er medlem af samme bandegruppering.

Ud over de to drabsdømte blev den 57-årige og den ene af de 51-årige idømt to års fængsel, mens det 51-årige bandemedlem fik et års fængsel for medvirken til grov vold ved at have bestilt overfaldet og for at have planlagt det i detaljer. Den 57-årige mand og en af de 51-årige mænd er desuden dømt for æreskrænkelse ved i slutningen af november at have trykt mere end 70 plakater med krænkende og usandt indhold om den 54-årige, hvorefter plakaterne blev hængt op i Dragør.

Alle fem udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel anke.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt anklager Alexander Scheel på tlf. 2917 9352.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.