Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. juni 2019 14:57

To personer sigtet for momssvig for over 52 millioner kroner

Efter længere tids efterforskning har afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi onsdag anholdt to mænd på 46 år og 28 år, som er sigtet for overtrædelse af moms- og skattelovgivningen.

De to mænd er konkret sigtet for at have unddraget det offentlige henholdsvis 52 millioner kr. og 1,5 millioner kr. i moms og skat igennem en række selskaber i forbindelse med salg af fødevarer.

En tredje person, som efter politiets vurdering er bagmanden i sagen, sidder fængslet i udlandet og er begæret udleveret til Danmark. Anmodningen er endnu ikke efterkommet.

»Vi ser med stor alvor på sager om kædesvig og momskarruseller, og har derfor gennem længere tid efterforsket denne sag, så vi kan få bagmændene stillet til regnskab,« siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, Peter Reisz.

I samarbejde med udenlandske politimyndigheder, flere danske politikredse og fødevarestyrelsen er der onsdag foretaget ransagning i Jylland, Fyn, Storkøbenhavn og i udlandet som et led i sagen. Ved ransagningerne er der bl.a. beslaglagt it-udstyr og regnskaber.

Det kan ikke udelukkes, at der sker flere anholdelser i sagen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

2. maj 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

30. april 2024

Københavns Politi

Mand fundet død i udbrændt skurvogn - efterforskes som drabssag

Søndag aften blev en død person fundet i en brændende skurvogn på Frieslandsvej i Dragør. Der er tale om en 67-årig mand, og den efterfølgende obduktion har vist, at han er blevet dræbt af knivstik.

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.