Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. juni 2019

To personer sigtet for momssvig for over 52 millioner kroner

Efter længere tids efterforskning har afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi onsdag anholdt to mænd på 46 år og 28 år, som er sigtet for overtrædelse af moms- og skattelovgivningen.

De to mænd er konkret sigtet for at have unddraget det offentlige henholdsvis 52 millioner kr. og 1,5 millioner kr. i moms og skat igennem en række selskaber i forbindelse med salg af fødevarer.

En tredje person, som efter politiets vurdering er bagmanden i sagen, sidder fængslet i udlandet og er begæret udleveret til Danmark. Anmodningen er endnu ikke efterkommet.

»Vi ser med stor alvor på sager om kædesvig og momskarruseller, og har derfor gennem længere tid efterforsket denne sag, så vi kan få bagmændene stillet til regnskab,« siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, Peter Reisz.

I samarbejde med udenlandske politimyndigheder, flere danske politikredse og fødevarestyrelsen er der onsdag foretaget ransagning i Jylland, Fyn, Storkøbenhavn og i udlandet som et led i sagen. Ved ransagningerne er der bl.a. beslaglagt it-udstyr og regnskaber.

Det kan ikke udelukkes, at der sker flere anholdelser i sagen.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

28. maj 2019

Københavns Politi

Fire personer dømt i større sag om organiseret indsmugling og salg af større mængde kokain

Retten i Glostrup har i dag idømt to mænd henholdsvis ti og ni års fængsel for at have været del af en organisation, der i 2017 indsmuglede og solgte 12,6 kg kokain. De dømte er henholdsvis 39 og 26 år og er danske statsborgere. Organisationen har haft udgangspunkt i Herlev-området.

16. maj 2019

Københavns Politi

To personer anholdt for urolighederne på Nørrebro

Københavns Politi har i denne uge foretaget anholdelse af to mænd på hhv. 18 og 26 år, som er sigtet for at have deltaget i urolighederne omkring Blågårds Plads på Nørrebro søndag 14. april.

3. maj 2019

Københavns Politi

Kvinde idømt ni års fængsel i stor sag om heroin og kokain

En 34-årig nigeriansk kvinde er i dag ved Københavns Byret blevet idømt ni års fængsel og udvist af Danmark for bestandigt.

Afvis cookies