Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

23. juni 2022 14:47

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

I en sag, der involverer tyvekoster fra ca. 150 tyverier eller indbrud, blev den tiltalte bagmand, der systematisk og organiseret hælede tyvekosterne, i dag i Københavns Byret idømt tre års fængsel.

Manden, der har boet i Danmark i 10 år, er en 33-årig rumænsk statsborger, der var tiltalt for i alt 174 forhold af hæleri og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed. Ud over fængselsstraffen blev han også udvist for bestandig. Han modtog dommen.

Størstedelen af de mange tyvekoster er blevet stjålet af en gruppe kriminelle, som i 2020 og 2021 begik indbrud og gadetyverier i Danmark. Den 33-årige mands rolle har været at købe de stjålne genstande og efterfølgende sørget for fragt til Rumænien, hvor de skulle sælges videre.

Kosterne er bl.a. blevet kørt ud af Danmark i varebiler, og politiets efterforskning af de mange indbrud førte sidste forår til den rumænske by Onesti. I et samarbejde med de rumænske myndigheder blev flere lagerbygninger ransaget, og her blev der blandt andet fundet smykker, mønter, spisestel, kameraer og værktøj.

”Der er tale om meget groft og organiseret hæleri, hvor de mange stjålne genstande systematisk er blevet fragtet til Rumænien, hvor de skulle sælges videre. På den baggrund er jeg tilfreds med rettens afgørelse, og heldigvis er der nogle af de forurettede danskere, der har fået deres genstande hjem igen,” siger anklagerfuldmægtig Andreas Juhl fra Københavns Politi.

Den dømte mand blev anholdt den 4. februar 2021 og har siddet varetægtsfængslet frem til dagens dom. Ud over ham er der tidligere faldet dom til fem andre personer, der blev dømt i to sager, som udløber fra denne. I den ene sag, der blev ført af Københavns Vestegns Politi, blev to mænd i marts 2021 fundet skyldige i et stort antal indbrud begået på Sjælland. De blev straffet med fængsel i hhv. to år og seks måneder og to år og tre måneder og blev udvist for bestandigt. 

I den anden sag fik tre mænd i februar 2021 en straksdom på 40 dages fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år - ligeledes for flere indbrud på Sjælland og for at have solgt kosterne videre til den 33-årige bagmand.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt anklagerfuldmægtig Andreas Juhl på tlf. 9350 1382.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.