Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

2. november 2023 16:13

Tre anholdt for drab på Vesterbro

Dansk og svensk politi har anholdt tre mænd for drabet på en 37-årig mand på hjørnet af Herholdtsgade og Nyropsgade på Vesterbro i København den 19. oktober.

Københavns Politi har i dag anholdt den ene af de tre mænd, en 21-årig dansk statsborger, da han ankom til Københavns Lufthavn fra udlandet. Han er sigtet for medvirken til drabet.

 

De to andre blev anholdt af svensk politi i Malmø. Den ene, en 18-årig svensk mand, blev anholdt onsdag og sigtet for selve drabet, mens den anden, en 24-årig dansk statsborger, blev anholdt i dag og sigtet for medvirken til drabet. Alle tre personer er bosiddende i Sverige.

 

Drabet fandt sted torsdag den 19. oktober kl. cirka 17.15 på Hjørnet af Herholdtsgade og Nyropsgade på Vesterbro. Her kørte gerningsmanden på et el-løbehjul forklædt som madbud op på siden af den 37-årige mand og skød ham på klos hold.

 

Gerningsmanden flygtede derefter ad Nyropsgade til krydset ved Kampmannsgade. Her smed han en orange jakke og kasket fra budtjenesten Just Eat samt en blå taske fra Wolt fra sig og flygtede videre ad Kampmannsgade mod Søerne iført mørkt tøj.

 

”Lige siden drabet har vi arbejdet intenst med den her voldsomme sag, og vi er glade for, at vi nu har fået et gennembrud. Efterforskningen fortsætter selvfølgelig, og noget af det, vi endnu mangler at klarlægge, er, hvorfor den 37-årige mand skulle dræbes,” fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling.

 

Den 21-årige, der blev anholdt i Danmark, vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet.

 

De to anholdte i Sverige vil blive begæret fængslet med henblik på udlevering til Danmark.

 

”Efterforskningen er meget omfattende og involverer mange aktører – særligt har vi et tæt samarbejde med svensk politi, som har ydet en ekstremt stor bistand med efterforskning i Sverige,” siger Brian Belling.

 

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt vicepolitiinspektør Brian Belling på telefon 5115 4970.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.