Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. januar 2021 13:53

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

Den ene 20-årige blev idømt fem års fængsel, mens den anden 20-årige og den 23-årige blev idømt fire år og seks måneders fængsel. De er alle kendt skyldige i at have været i besiddelse af en bombe, der bestod af cirka to kilo dynamit. 

Tidligt om morgenen den 18. september transporterede de bomben til Jyllingevej, hvor de kastede en brosten gennem ruden til pizzeriaet, anbragte og antændte bomben i døråbningen og løb fra stedet. Herefter gik der cirka to minutter, hvor morgentrafikken på Jyllingevej fortsatte forbi, før bomben sprang. 

Ingen personer kom til skade ved eksplosionen, men den forårsagede skader på selve bygningen, de omkringliggende bygninger og et busstoppested for anslået 8,3 millioner kroner. 

Efter en intensiv efterforskning kunne Københavns Politi den 9. december 2019 anholde i alt fire personer i sagen. En blev siden løsladt, mens de tre dømte har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

»De tre dømte har gennemført sprængningen uden tanke på de fatale konsekvenser, det kunne have haft. Der går omkring to minutter, fra de antænder bomben, til den eksploderer – derfor er det tilfældigheder, der gør, at der ikke befandt sig personer i nærheden, da eksplosionen skete,« siger anklager Allan V. Kristensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

De tre dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommene skal ankes. 

Til medier: For yderligere information, kontakt anklager Allan V. Kristensen på telefon 6119 3820.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

5. marts 2021

Københavns Politi

Hel narkoorganisation fældet - idømt 108 års fængsel i alt

10 personer er idømt i alt 108 års fængsel for grov narkotikahandel og besiddelse af store mængder skydevåben med ammunition og lyddæmpere fordelt på flere steder på Fyn.

3. marts 2021

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet på Christiania igen

Det midlertidige opholdsforbud i Pusher Street og Green Light District forlænges frem til og med den 10. marts 2021.

2. marts 2021

Københavns Politi

Ni personer anholdt for forsøg på indsmugling af store mængder hård narkotika

Ved en større indsats koordineret imellem tyske toldmyndigheder og dansk politi blev ni personer mandag anholdt og sigtet for forsøg på indsmugling af 325 kilo kokain.