Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

1. juli 2020 15:14

Tre mænd idømt fængsel for organiseret distribution og handel med hash

I en større sag om organiseret hashhandel er en mand i dag idømt to år og tre måneders fængsel. To andre er i forvejen dømt i sagen.

I alt tre mænd er nu dømt i en større sag om distribution og handel med hash på Sjælland. En 43-årig mand blev i dag ved Retten i Lyngby idømt en fængselsstraf på to år og tre måneder for videreoverdragelse af ca. 180 kilo hash.

 

I forvejen er en 27-årig og en 54-årig mand dømt i sagen. Den 27-årige blev i juni straffet med et år og tre måneders fængsel for at have bistået med transport af ca. 33 kg. hash, mens den 54-årige mand blev idømt to års fængsel for at have videreoverdraget ca. 100 kg. hash.

 

Sagen er efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi. SEØ foretog anholdelser i sagen den 9. marts og 6. april 2020, og under politiets ransagninger af flere adresser blev der bl.a. fundet ca. 100 kg hash, ca. 200.000 kr. i kontanter, flere skydevåben og ammunition.

 

”Med opklaringen af sagen har vi fjernet ca. 100 kg. hash fra gadeplan samtidig med, at vi har optrevlet et distributionsnetværk i Danmark. Det er godt efterforskningsarbejde, og jeg er meget tilfreds med, at retten stort set har fulgt anklagemyndighedens påstand om straf i alle tre sager. Straffene afspejler, at der er tale om organiseret distribution og hashhandel,” siger anklagerfuldmægtig Gutti Harryson fra SEØ.

 

De tre mænd har været varetægtsfængslet siden anholdelsen. Mens den 27-årige har udbedt sig betænkningstid ift. at anke sin dom, har de to andre valgt at modtage deres domme.

 

En fjerde mand er tiltalt for besiddelse af hash til videreoverdragelse samt at have været i besiddelse af en større mængde skydevåben og ammunition. Den sag er endnu ikke afgjort.

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til anklagerfuldmægtig Gutti Harryson, Særlig Efterforskning Øst, telefonnummer 93 50 04 27.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. november 2020

Københavns Politi

Lange fængselsstraffe for smugling af 100 kg kokain

Fire mænd - en russisk statsborger og tre lettiske statsborgere - er i dag blevet dømt for at smugle et stort parti kokain ind i landet fra containerskibet Duncan Island.

27. november 2020

Københavns Politi

To år og tre måneders fængsel for organiseret smugling af narkotika til Sverige

En 34-årig kvinde har erkendt sin rolle i et netværk af personer, der har stået bag organiseret smugling af skunk fra Danmark til Sverige siden 2018.

24. november 2020

Københavns Politi

Syv mænd dømt for organiseret kokainsmugling

Syv mænd i alderen 24 til 47 år er i dag blevet idømt fængselsstraffe på mellem 8 og 15 år for at have indsmuglet 127 kilo kokain fra Holland til Danmark.