Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. september 2023 14:56

Tre personer sigtet for at købe fiktive fakturaer af hvidvasknetværk

Tre mænd er sigtet for moms- og skattesvig ved at have betalt fiktive fakturaer for ydelser, deres virksomheder aldrig har modtaget. På den måde har de unddraget staten store beløb i moms og skat.

I en koordineret aktion anholdt Københavns Politi i morges tre mænd, to på 38 år og en på 41 år med tilknytning til to virksomheder. 

Københavns Politi har gennem flere år gennemført en omfattende efterforskning af et organiseret hvidvasknetværk, som allerede har ført til sigtelser for hvidvask af mere end 600 millioner kroner. Under efterforskningen er politiet blevet opmærksomme på de to virksomheder, som er mistænkt for at have købt fiktive fakturaer af netværket. De tre mænd er derfor i dag blevet anholdt og sigtet for omfattende moms- og skattesvig.

I forbindelse med anholdelserne har Københavns Politi ransaget fire adresser i Hovedstadsområdet og har blandt andet beslaglagt et stort pengebeløb.

Hvidvasknetværket har stået bag selskaber, der har udstedt fiktive fakturaer for ydelser, der aldrig er blevet udført. Disse virksomheder – kaldet B-selskaber – er blevet anvendt af A-selskaber, der bestiller og betaler de fiktive fakturaer. Som modydelse afleverer bagmændene kontantbeløb til A-selskaberne.

”Vi mener, at de tre anholdte i deres tilknytning til A-selskaberne har unddraget staten store beløb i moms og skat,” fortæller vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen.

Fem mænd i alderen 22 til 45 år er allerede idømt straffe på mellem tre og fem års fængsel for at have indtaget forskellige styrende roller i hvidvasknetværket. 

”Der er tale om en meget omfattende og langvarig efterforskning, hvor vi har arbejdet os systematisk frem for at ramme alle led i kæden,” siger Anne Katrine Kristensen.

Tidligere domme i sagskomplekset:

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

2. oktober 2023

Københavns Politi

21-årig svært tilskadekommen efter overfald

Københavns Politi oplyste tidligt mandag, at en 21-årig mand var omkommet af sine kvæstelser. Dette er ikke korrekt. Den 21-årige er stadig i live, men er svært tilskadekommen.

25. september 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

18. september 2023

Københavns Politi

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.