Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

3. august 2022 13:57

Mand idømt fem års fængsel for omfattende hvidvask

Under et retsmøde i Københavns Byret har en 45-årig mand erkendt sin rolle som bagmand i en sag om hvidvask af cirka 130 millioner kroner.

Den 45-årige er blevet idømt fem års fængsel samt en tillægsbøde på 128 millioner kroner for blandt andet at have faciliteret overførsler fra danske virksomheder til bankkonti i udlandet. 

Beløb svarende til overførslerne blev herefter udbetalt kontant til den nu dømtes medhjælpere i Danmark og, med fradrag af omkostninger til blandt andre den 45-årige, betalt tilbage til de kunder, som oprindelig havde indsat pengene på de pågældende virksomheders bankkonti. 

Ifølge den dømtes forklaring havde kunderne indbetalt pengene til virksomhederne på baggrund af fiktive fakturaer, og aktiviteterne havde til formål at skaffe dem kontanter, blandt andet til udbetaling af løn til personale for sort arbejde.

Overførslen af penge stod på i perioden fra 1. januar 2021 til den 7. december 2021. 

Dommen er den foreløbige kulmination på en omfattende efterforskning, som gjorde, at Københavns Politi med assistance fra Skattestyrelsen og andre myndigheder den 8. august 2021 kunne gennemføre en større anholdelsesaktion på Sjælland.  

Den dømte har siden siddet varetægtsfængslet. Det samme har en 21-årig mand, hvis sag forventes afgjort i slutningen af august.

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt specialanklager Susanne Bitsch på tlf. 4174 0478.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. september 2022

Københavns Politi

To mænd dømt for rambuktyveri

Københavns Byret har netop idømt to mænd på henholdsvis 38 og 43 år tre års fængsel hver for to rambuktyverier.

20. september 2022

Københavns Politi

Vidner kan have set drabsmand både til fods og på el-cykel

Efterforskningen af drabet på en 24-årig mand peger på, at gerningsmanden er cyklet væk på en el-cykel, men noget af flugten kan også være foregået til fods. Københavns Politi hører gerne fra vidner.

19. september 2022

Københavns Politi

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

Forslag