Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

3. august 2022 13:57

Mand idømt fem års fængsel for omfattende hvidvask

Under et retsmøde i Københavns Byret har en 45-årig mand erkendt sin rolle som bagmand i en sag om hvidvask af cirka 130 millioner kroner.

Den 45-årige er blevet idømt fem års fængsel samt en tillægsbøde på 128 millioner kroner for blandt andet at have faciliteret overførsler fra danske virksomheder til bankkonti i udlandet. 

Beløb svarende til overførslerne blev herefter udbetalt kontant til den nu dømtes medhjælpere i Danmark og, med fradrag af omkostninger til blandt andre den 45-årige, betalt tilbage til de kunder, som oprindelig havde indsat pengene på de pågældende virksomheders bankkonti. 

Ifølge den dømtes forklaring havde kunderne indbetalt pengene til virksomhederne på baggrund af fiktive fakturaer, og aktiviteterne havde til formål at skaffe dem kontanter, blandt andet til udbetaling af løn til personale for sort arbejde.

Overførslen af penge stod på i perioden fra 1. januar 2021 til den 7. december 2021. 

Dommen er den foreløbige kulmination på en omfattende efterforskning, som gjorde, at Københavns Politi med assistance fra Skattestyrelsen og andre myndigheder den 8. august 2021 kunne gennemføre en større anholdelsesaktion på Sjælland.  

Den dømte har siden siddet varetægtsfængslet. Det samme har en 21-årig mand, hvis sag forventes afgjort i slutningen af august.

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt specialanklager Susanne Bitsch på tlf. 4174 0478.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.