Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

3. august 2022 13:57

Mand idømt fem års fængsel for omfattende hvidvask

Under et retsmøde i Københavns Byret har en 45-årig mand erkendt sin rolle som bagmand i en sag om hvidvask af cirka 130 millioner kroner.

Den 45-årige er blevet idømt fem års fængsel samt en tillægsbøde på 128 millioner kroner for blandt andet at have faciliteret overførsler fra danske virksomheder til bankkonti i udlandet. 

Beløb svarende til overførslerne blev herefter udbetalt kontant til den nu dømtes medhjælpere i Danmark og, med fradrag af omkostninger til blandt andre den 45-årige, betalt tilbage til de kunder, som oprindelig havde indsat pengene på de pågældende virksomheders bankkonti. 

Ifølge den dømtes forklaring havde kunderne indbetalt pengene til virksomhederne på baggrund af fiktive fakturaer, og aktiviteterne havde til formål at skaffe dem kontanter, blandt andet til udbetaling af løn til personale for sort arbejde.

Overførslen af penge stod på i perioden fra 1. januar 2021 til den 7. december 2021. 

Dommen er den foreløbige kulmination på en omfattende efterforskning, som gjorde, at Københavns Politi med assistance fra Skattestyrelsen og andre myndigheder den 8. august 2021 kunne gennemføre en større anholdelsesaktion på Sjælland.  

Den dømte har siden siddet varetægtsfængslet. Det samme har en 21-årig mand, hvis sag forventes afgjort i slutningen af august.

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt specialanklager Susanne Bitsch på tlf. 4174 0478.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

4. december 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukninger af rocker-/bandetilholdssteder

Der er fortsat konflikt mellem to grupperinger i bandemiljøet. For at forhindre, at deres tilholdssteder bliver et mål i konflikten, og for at skabe tryghed for beboerne i områderne omkring tilholdsstederne, holdes tre adresser fortsat lukket i yderligere 14 dage.

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.